– Janteloven har ikke gitt slipp på taket den har over byen vår

*Stem nederst i saken*

Klubb Sting er nominert til prisen for Årets Utested 2013. Her er juryens begrunnelse:

«Stavangers beste (og eneste) spot for undergrunns klubbmusikk har hatt et tøft år, men har vist en vilje til å satse på kompetente og talentfulle folk, i tillegg til å være modige med sin egen booking. I tillegg til å støtte lokalt talent og promotere for eksempel Unauthorized og Carib Music Fest, har de nå begynt å satse på fete internasjonale bookinger som Copia Doble Systema. Et kompetent og godt personale er også med å gjøre Klubb Sting verdig denne prisen.»

Hva er det beste med Stavanger?

– Gjennom jobben er det for meg det tette miljøet i utebransjen, mellom artister og de som jobber på uteplassene. Privat må det være historien til byen, alt du kan se i sentrum som har historier bak seg få vet om.

Og det verste?

– Det verste må være at janteloven enda ikke har gitt fullstendig slipp på taket den har over byen vår. Skal ikke lengre enn til Oslo før du merker stor forskjell.

Du får en times taletid i Stavanger bystyre: Hva snakker du om?

– Ville nok snakket om å se på hvordan vi utdanner barn/ungdom i grunnskolen. At vi ikke trenger en grunnutdanning som mange oppfatter som firkantet med for lite fokus på å tenke annerledes og utenfor det som er sosialt akseptert. Tror nok mange sitter igjen med en opplevelse av å bli holdt tilbake av dette.

Hvordan vil dere ikke at folk skal oppføre seg når de fester hos dere?

– Vi vil at de ikke skal oppføre seg motsatt av det de allerede gjør.

Hva er det døveste sjekketrikset du har observert i år?

– Haha her er det mye, den jeg tenker først på var når en fyr sjangla seg gjennom dansegulvet og bort til en gruppe med jenter som satt i sofaen, full av selvtillitt sier han noe sånn som «dere er utnevt til de heldige damene som får bli med meg videre til finalen». Han klarer akkurat å dukke unna drinken som kommer flyvende fra den ene jenta samtidig som han holder balansen, så sier han ett eller annet jeg ikke hører, men som tydligvis funka for samme dama drar med seg ham ut på dansegulvet. Vi måtte desverre be han om å gå for han hadde sjekka ut, men han fikk med seg finalisten som var edru. Denne faller nok i døveste forsøk med beste utfall.

Hva var bestselgeren i baren i 2013?

– Det blir nok Vodka & Redbull vi selger mest av.

Hva vil du huske 2013 for?

– Jobbmessig blir det nok Unauthorized sin Bonzai Garden event, masse logistikk og hard jobbing gikk ned fra Unauthorized og Sting sine folk for å få eventen til å fungere, og det gjorde den!

Hva var årets beste…

…måltid?
– Årets beste måltid må bli Tommy sin Chilli Con Carne dagen derpå!

…låt?
– Årets beste låt var når Eye Emma Jedi spilte Brother live hos oss.

…fest?
– Carib Music når de tok med seg Raske Penge & Klumben.

…kjøp?
– Årets beste kjøp er lett den nye sengen jeg og samboren min kjøpte!

…person?
– Stian Bye Bruun som driver Unauthorized Records. Det er en fyr med sterkt driv, får ting til å skje, lager store produksjoner å tør å klemme til der flere hadde valgt å holde tilbake. Dette er også lett den staeste personen jeg jobber med på musikk siden av det jeg driver med, er nok derfor de lykkes med det de holder på med. Så se opp for Unauthorized Records i fremover, solid gjeng med mye spennende på gang!

Les mer om Klubb Sting og de andre nominerte til Årets Utested her!

Meld deg på Stavangerprisen her!

X