– Hyggelige trøndere i Norges beste matregion

Stem på Årets Restaurant nederst i saken!

To rom og kjøkken er nominert til prisen for Årets Restaurant 2013. Her er juryens begrunnelse:

«Hildonens hjertebarn og gammel traver i Trondheim leverer varene år etter år, og er ikke til å komme unna i årets kåring. Glimrende råvarer og håndverk med servitører som kan faget sitt rundt vin og øl uten at det blir pretensiøst av den grunn. Her får du alt fra en rask hovedrett til en flere timers helaften, som gjerne blir til en god fest med supre drinker i helgene.»

Hva er det beste med Trondheim?

– Hyggelige trøndere i Norges beste matregion.

 Og hva er det verste?

– Ingenting, når man ser hvordan folk sliter mange andre steder i verden.

Hva er det dummeste spørsmålet du har fått av kunde?

– ”Æ har lyst på en søt rødvin – har du ei flaske Martini Rosso?”

 Hva synes du om vegetarianere?

– Hyggelige folk det, men forstår ikke hvordan de klarer å la være å spise av de deilige råvarer fra fjord og fjell.

 Hvilken frossenpizza er best?

– Aner ikke – spiser ikke frossenpizza.

Når var sist gang du måtte kaste ut noen? Hvorfor?

– Det er nok minst et år siden, og grunnen var overstadig beruset.

Har du noen gang opplevd en løpekunde? Hva gjorde du?

– Ja, flere ganger i løpet av mine 32 år i bransjen. Byen er jo så liten, så vi finner nok tak i dem igjen.

Hva vil du huske 2013 for?

– Vi hadde brann på restauranten, og det er noe vi kommer til å huske. Ellers vil jeg også huske at det var et godt år for restauranten, med mange gode tilbakemeldinger fra våre gjester.

Hva var årets beste…

…måltid?
– På restauranten Arzac i Donostia (San Sebastian, Spania).

…fest?
– En heftig 50-årsfeiring med gode venner på Storfosna i mai.

…låt?
– Get Lucky med Daft Punk.

…lesning?
– En duft av Champagne av Richard Juhlin.

Les mer om To rom og kjøkken og de andre nominerte til Årets Restaurant her!

Meld deg på Trondheimsprisen her!

X