– Kunsten ser ikke ut til å bety så mye for folk flest

Geir Haraldseth er nominert til prisen for Årets Navn 2013. Her er juryens begrunnelse:

«Haraldseth har kommet inn som sjef ved Rogaland Kunstsenter, og fullstendig renovert både utstillingsprogram, profil og ambisjonsnivå i løpet av året. Resultatet har vært en dramatisk forbedring i utstillingsprogrammet, og et utvidet blikk, som manifesterte seg i at designkollektivet HAiK gjestet kunstsenteret i et todelt prosjekt. Yngve Holens separatutstilling var også et høydepunkt, hvor Haraldseth hentet en kunstner som er aktiv på det øverste internasjonale nivå. Forbedringen har altså vært enorm, og gjør Rogaland Kunstsenter til et lysende forbilde for kunstmuseet. Haraldseth har en solid og variert bakgrunn og er utdannet ved the Center for Curatorial Studies i New York og Central Saint Martin’s i London. I desember ble han oppnevnt som nytt, fast, medlem av Norsk kulturråd, men Stavanger mister ham heldigvis ikke enda.»

Hva er det beste med Stavanger?

– Det beste med Stavanger er at det er så lite. Jeg har blitt involvert i masse ulike prosjekter og ting skjer egentlig ganske fort! Jobben på kunstsenteret er også veldig takknemlig og jeg føler at jeg kan bidra med noe!

Og det verste?

– Det verste med Stavanger er at det er så lite og dyrt. 42 kroner for en dobbel americano????

Beste Stavanger-minne fra 2013?

– Åpningen av utstillingen Åpen Dør i Januar 2013 da det kom 500 mennesker innom! Det var det første utstillingsprosjektet mitt på senteret og den best besøkte utstillingsåpningen senteret har hatt på veldig lenge, om ikke noensinne.

Hvordan skiller Stavanger seg fra andre byer?

– Stavanger vil så gjerne være en storby, men er såpass søt og liten. Det er utrolig mye rikdom her, men kulturelt sett er det ganske fattig. Kunsten ser ikke ut til å bety så mye for folk flest, men det er jo det jeg og andre jobber med å endre.

Hvordan håper du Stavanger har forandret seg om 20 år?

– Håpet er at Stavanger kan bli den mest spennende byen for kunst i landet og gjøre ting på sin egen måte. Det er så mange smarte hoder her fra ulike verdensdeler, så det må være mulig å tenke nytt og helhetlig, og ikke kopiere andre byer.

Hvordan kan man bidra til å gjøre byen sin bedre?

Gå på den nye kunsthallen, kom på biblioteket på kunstsenteret, stikk innom Erfjordsgata og Studio17 på en åpning og bruk det kunsttilbudet som finnes i byen. Liker du det ikke, er det bare å lage ditt eget.

Led oss gjennom en perfekt Stavanger-dag, fra morgen til kveld.

– Jeg flytta til Storhaug på tampen av 2013 og bor nå et steinkast unna kunstsenteret, så det blir en Espressofrokost (trippel), jobbing på kunstsenteret (uten så mye papirarbeid om det en perfekt dag), en varm lunsj fra Far East i Pedersgata med Torunn og Krisel, åpning av en kunstutstilling på Studio 17 og en billig flaske vin på Martinique (om den perfekte Stavangerdagen er en onsdag).

Hvilken by ville du bodd i hvis du ikke bodde i Stavanger, og hvorfor?

– Jeg har lyst til å prøve ut Chicago eller bo noen år til i New York. Men er såpass rastløs at jeg tror det er en god mulighet for å gjøre begge. +++++

Hvem har vi glemt? Hvem BURDE vært nominert til årets navn, og hvorfor?

– Hanne Mugaas! Jeg er så glad at hun tok jobben på kunsthallen! Hun sitter vel i juryen, men hun burde ha nominert seg selv.

Hvem er din favoritt blant de andre nominerte?

– Stor fan av programmet til Esperanza Rosales på VI VII, så holder en knapp på den.

Hva var årets beste…

…fest?
– K-lab festen 21. juni…..en av de siste festene der, og etter kunstkaraoke på senteret ble det en helnatt!

…låt?
– I’m Out med Ciara.

…måltid?
– Sabi sushi…..mmmmmm…..

…lesning?
– 032c!

…kjøp?
– Fuckings leilighet!

…person?
– Hemmelig.

Les mer om Geir Haraldseth og de andre nominerte til Årets Navn her!

Meld deg på Stavangerprisen her! 

X