Her er de beste klubbkonseptene fra Oslo

Disse tre klubbkonseptene har gjort seg bemerket i Oslo i 2013. Stem nederst i saken.

b
a

RETRO
Jaeger

retro

Er Daniel Gude egentlig tre personer? Dani, Elg og Ude? Hvordan forklarer man ellers at én noen-og-tredve år gammel småbarnspappa klarer å sjonglere 23 spillejobber i uka med 6000 pending Facebook-venneforespørsler, utrettelig klubbkonsept-promo og nachspielgløden til en våryr blåruss? Kanskje forklaringen ligger i spillegleden som formelig stråler fra det karakteristiske bebifjeset der han står og gøtter seg i DJ-boksen med Retro-makker Nico Coltsfoot hver torsdag. For én ting skal Gude ha: Uansett hvor mange timer han (ikke) har sovet de siste to ukene, så trenger han sjelden mer enn en timinutters dukkert på Farris Bad før han gladelig er tilbake på jobb.
Retro-programmet i fjor var en variert og smakfull affære: Her snakker vi alt fra innenriks innertiere som Full Pupp-label night med Omar V & Robin C, Tella (André Brattens livedebut), Magnus International & Blackbelt Anderson, Sex Tags Mania-label night med livesett fra Bjørn Torske og Skatebård/Skateboard, til utenlandsbookinger som Photek, Karizma, DJ Pierre, Kirk Degiorgio, DJ EZ, Luke Slater, Eric Duncan og DJ Spen, med flere. Og det endelige klimakset for mange kom via sør-afrikanske Black Coffee i november (mer SA house i Oslo i 2014, plis?). Bookingbonanzaet fortsetter sterkt i år med storstilt Detroit-hattrick når Seth Troxler, Juan Atkins og Carl Craig tar over dansegulvet på Jaeger i februar og mars. Slapp’a, pappa = Ikke så lenge sjappa er stappa.

Jacks kantine  
Dattera Til Hagen

jackskantine

Mens publikumsfavoritt Mattis With mingler med RBMA-fiffen i London, skulle det bare mangle at hans Lot Lot-BFF Jonas Wiik alias JSN sysselsetter seg framfor å spionere misunnelig på Mattis’ Instagram. En av fjorårets desidert beste nykommere på klubbfronten i Oslo, var konseptet Jacks Kantine, som SEFF holder hus på Dattera, og som ikke like seff uttales på norsk (ikke «Djækks Kæntiin», altså). I kantina til Jack rynkes det på nesa av uinspirert pytt-i-panne, og det serveres utelukkende skamdigg cuisine som får selv den mest pretto matmons til å ville Jack off på de søte servitørene i baren. Med unntak av juni og juli kjørte primus motor Jonas og klubbkantinen på hver måned fra april med bookinger som Makam (Dekmantel), Workshop-gutta Kassem Mosse og Lowtec, samt South London Ordnance og Lando fra Hotflush Recordings. Årets siste måltid ble servert 28. desember med André Bratten, juleferie-Mattis og JSN sjøl over grytene, og det ryktes om mange spennende bookinger i kantina i 2014.

Untzdag 
Jaeger

untzdagI høst loddet vi ut en premie til den som kunne fortelle oss hvilket ukentlig klubbkonsept som benytter seg av den stigmatiserte bokstaven Z i navnet sitt. ALLE svarte Frank Znort Quartet, bortsett fra Øyvind Morken og Gaute Haaversen, som har arrangert Untzdag på Jaeger til et storfornøyd klientell siden januar 2012. Duoen har sørget for at onsdag har seilt opp som en av de aller beste utekveldene i Oslo, og fjorårets Untzdag-program kunne skilte med flotte bookinger som Ron Morelli, Solomun, A Guy Called Gerald, Tom Trago, Rick Wade, Young Marco og hele to besøk fra Moderna (Ghostly International). Gaute er en ressurssterk kjernekar, og herr Morken er litt som DJ-Oslos svar på Illegal Burger: Elsket av de fleste, hatet av få, og respektert av alle – selv av dem med helt usaklige preferanser for Grill’s Ville og Beach Club. Hver uke spiller Morken et syvtimers sett som starter med psych, blues, fusion, rock, jazz, folk og andre rare ting, før det glir over i mer dansbare ting etter midnatt. Dette kombinert med stødige bookinger og Oslos mest elskverdige resident DJs, gjør Untzdag til en må-gå-på-klubb for både kresne house-purister og den jevne fyllafant i gata som later som om han kan tekstene på Morkens Kakemonsteret-EP utenat. Det er ikke ofte det er allsang på Grensen, men det er ofte på grensen til allsang.