Foto:

Her er årets utesteder i Stavanger

Stem frem dine favoritter nederst i saken.

Klubb Sting

unnamed

Stavangers beste(og eneste) spot for undergrunns klubbmusikk har hatt et tøft år, men har vist en vilje til å satse på kompetente og talentfulle folk, i tillegg til å være modige med sin egen booking. I tillegg til å støtte lokalt talent og promotere for eksempel Unauthorized og Carib Music Fest, har de nå begynt å satse på fete internasjonale bookinger som Copia Doble Systema. Et kompetent og godt personale er også med å gjøre Klubb Sting verdig denne prisen.

Kulturlaboratoriet (K-Lab) 

unnamed (1)

I juli stengte K-Lab dørene for godt, etter fem år med gentrifiseringstrossende drift midt i østre bydel. I løpet av disse fem årene gjorde DIY-stedet og kollektivet seg til en definerende institusjon for undergrunnsscener av alle typer i Stavanger. K-Lab huset band som Upskirts, Kvelertak og flere andre sterke lokale band i øvingslokalene sine. Samtidig fungerte det og som venue for hardcorekonserter med fri aldersgrense og en arena for undergrunns klubbmusikk. K-Lab opererte helt utenfor den vanlige utelivsøkologien og sa seg villige til å være et sted for fri utfoldelse av alternativ kultur.

Gnu

unnamed (2)

Fjorårets vinnere stiller like sterkt i år. Gjestenes lojalitet kjenner ingen grenser når det kommer til Gnu. For det er ikke et utested som preges av arrangementer, her handler det om tilhørighet og hjemmebane. De unike og koselige lokalene, sammen med et gnureligiøst barpersonale, gjør Gnu til et utested som etter alle solemerker vil ha klippekort på disse nominasjonene i flere år framover.

 

X