Her er årets beste mote/design i Bergen

b
a

 

ÆTT

ætt

Da designerne Anna-Lisa Johannessen og Haavard Holmaas oppdaget Borge Garveri på Osterøy utenfor Bergen, fikk de en idé. Med historien om den tradisjonsrike fabrikken som utgangspunkt kjøpte de opp alt læret som ble liggende i konkursboet i 2010. I samarbeid med designerne Linda Mahiout og Roland Leglaye bygget de deretter – tålmodig og stilsikkert – opp klesmerket «ÆTT». De lanserte produktene sine i januar 2013 og merket fort interesse fra butikker i Tokyo og Hong Kong. I Bergen ble ÆTT for alvor lagt merke til da pop-up-butikken og utstillingen «Av Fjord Er Du Komen» dukket opp i Østre Skostredet. I romslige og minimalistiske omgivelser presenterte de kleskolleksjonen, samt andre lokale aktører som Norsk Trikotasjemuseum i Salhus, Dale of Norway, Norlender Knitwear på Osterøy.

www.aett.no

 

 

KAIBOSH

kaib

Briller skal være billig, gøy og trendbasert. Dette kan sies å være slagordet til Kaibosh. Brillemerket har tatt Norge med storm siden lanseringen våren 2013. Alt fra hipstere på instagram til småbarnsforeldre og politikere i kommunen, er blitt spottet med et par Kaibosh-briller på nesen. Første kolleksjon består av både vanlige briller og solbriller, som du kan kjøpe i utvalgte butikker eller via deres moderne nettsider. Grunnleggerne Michelle Rowley og Helge Flo har lang fartstid fra bransjen og har i en årrekke designet briller for skandinaviske merker som Cheap Monday og Bruuns Bazaar fra deres kontor på Laksevåg.

www.kaibosh.com

 

 

HAIK

haik

Med en felles interesse for den sosiale meningen bak klær, startet samarbeidsprosjektet til de norske designerne Siv Støldal, Harald Lunde Helgesen og Ida Falck Øien. Sammen skaper de kleskolleksjoner rundt et satt tema eller problemstilling. HAIK ønsker å være mer enn bare klær, derfor samarbeider de med kunstnere og utsalgsstuder om installasjoner, skulpturer eller andre former for utstillinger i forbindelse med plaggene de lager. I tillegg til å selge tingene sine i Oslo og Bergen, har HAIK fått innpass i byer som Beijing, Tokyo og Osaka. Som navnet tilsier «haiker» eller samarbeider designkollektivet med andre kunstnere eller designkonsept. HAIK har for eksempel laget en kolleksjon sammen med den tradisjonelle Aurlandskoen.

www.haikwithus.com