Bare ikke ketchup

Stem på Årets Restaurant nederst i saken!

BARE er nominert til prisen for Årets Restaurant 2013. Her er juryens begrunnelse:

«Det nærmeste du kommer Michelin-nivå i Bergen i dag. Ferdig snakka. Bare Restaurant er den nye gourmetrestauranten på Hotel Norge, etter at Søtt + Salt trakk seg ut og overlot driften til en tidligere medeier. Fisk fra havdypet, villsau fra kysten, grønt fra småbruk langs fjorden, vilt fra fjellet og sopp og bær fra skogen. Menyen speiler fylket som omgir oss, og sesongens naturlige rytme. Metoden er eksperimentell utforskning, en remiksing av hundreårige tradisjoner, internasjonale impulser, andres erfaringer og egne smaksteorier. Restauranten jobber tett med lokale kvalitetsprodusenter. Og kudos for at eieren (Ellingsen) går rundt i sin rutete dress og serverer. Det vitner om dedikasjon – både på kjøkken og i spisesalen.»

Hva er det beste med Bergen?

– Musikkmiljøet er fantastisk.

Hva er det verste?

– Fadderuken.

Hva er det dummeste spørsmålet du har fått av kunde?

– Har du ketchup??

Hva synes du om vegetarianere?

– Helt greit at noen er vegeterianere, men fint at de gir beskjed før de kommer og spiser.

Hva er juryens største forsømmelse i år? Hvem burde vært nominert til denne prisen?

– Synes at Colonialen litteraturhuset burde blitt nominert.

Hva vil du huske 2013 for?

– BARE åpnet.

Hva var årets beste…

…måltid?
– Toast.

…fest?
– Periferifestivalen.

…låt?
– “Ikkje tenk på det” med Hjerteslag.

…lesning?
– Biografien til Slash.

Les mer om BARE og de andre nominerte til Årets Restaurant her!

Meld deg på ÅRETS BESTE FEST her!

 

X