Søndag Summarum: Solveig Horne er helgesjåvinist

b
a

Og andre ting som nesten står i avisen. Søndag Summarum oppsummer nyhetsuka.

Ukas konsertanmeldelse: Musikkmagasinet Hissig.no har anmeldt to konserter som ikke fant sted. Mange band og artister stod på scenen under Spoon Trains avslutning på Parkteateret, men Morten Myklebust og Casa Murilo var ikke blant dem. Likevel fikk Hissigs utsendte gåsehud da Morten Myklebust (som var i New York) entret scenen. Casa Murilo (som hadde avlyst på grunn av matforgiftning) gjorde en “feilfri opptreden”.

Ukas straff: Namdalsavisen kunne fredag melde om en hårreisende hendelse: Elever har blitt straffet av skolen! Avisa rykker ut og tar bilde av at elevene åpner en søppelkasse.

De fem elevene ville ikke bli med i kirken, og ble satt til å rydde i steden.

– Vi ryddet kantina i én og en halv time, og to lærere passet på at vi gjorde jobben. Det er klart vi føler oss utafor når sånt skjer, sier de.

Det kommer også frem i saken at moren til den ene gutten beskriver hendelsen (at sønnen hennens måtte rydde mens TO lærere passet på) for “direkte horribel”. Humanetisk forbund roser foreldrene for å “våge å si fra” og sier mange tier i frykt for “ytterligere stigmatisering”.

På tide å våkne, Strasbourg! Kanskje bruke litt mindre tid til å dikke og dulle med baskiske sepratister, og litt mer på å si fra at det faktisk ikke er ok at norske humanister må rydde opp etter julefrokoster?

Ukas prest:

HAHA MEN GUD FINNES JO HELLER IKKE, sier to millioner twitter-brukere i en GENIAL kommentar.

Ukas sterke mening: Aftenpostens, nei, HELE NORGES Joachim Lund kommenterer språkåret: Det er ikke lenger ok å si “neger” og “selfie” er årets nyord. Det var 1 av 8 artikler vel brukt. Digg med solid bakgrunn for egne meninger. Det er godt å vite.

Ukas helgesjåvinist: – Likestilling er mer enn fire uker pappaperm og kontaktstøtte, sier likestilingsminister Solveig Horne til Dagsavisen. Det synes vi er veldig godt sagt, og et modig oppgjør mot den rådende holdningen blant norske feminsiter om at bare vi får fire uker pappaperm og beholder kontaktstøtten er likestillingen i boks.

Horne kaller seg også “hverdagsfeminist”. For akkurat i helgen er det digg å lene seg tilbake å la patriarkatet kjøre på.

Ukas tråkk i salaten: Jens Stoltenberg har visstnok mistet oppskriften til familiens tradisjonelle sildesalat. “Jeg finner ikke igjen min egen oppskrift på sildesalat i flytteeskene. Er det noen som husker den?”, skriver eks-diktatoren til sine over 340.000 twitterfølgere. SAKELIG, sier vi: Alle skjønner at det despoten egentlig vil er å tvinge landet tilbake i en union med sovjetenklaven Sverige.

Ukas løgn:

Joda, det gjelder bare å slappe ordentlig av.

Ukas mobber: I et HELT SYKT LANGT intervju med VG forteller Kenneth (28) om hvordan han trakasserte sine medelever på det groveste da han gikk på ungdomsskolen. Blant annet gjorde han følgende GROVE overtramp:

– Tok et blåserør og tygget opp viskelærbiter og blåste det på medelever.

– Lurte en av jentene i klassen til å tro at hun hadde blitt sammen med en av guttene.

Sterkt! SÅ bra at noen snakker ut. Mer av dette, VG! Samfunnsoppdraget! Sterkt! Viktig!

Ukas selvinnsikt:

Det gjør vi også.

Ukas bilde:

Ukas anger:

– Det var en overdrivelse, jeg kommer nok til å drikke igjen, sier Senterparti-lederen til Søndag Sumamrum.

Ukas svenskeangrep: Meidekrigen mellom Norge og Sverige fortsetter! Denne uken er det Ekpressen som angriper Norge – for ganglaget:

Svar: Hovedsakelig fordi vi hater jøder.

Ukas lure handling: Velkommen til den nye spalten «Tips & triks med Kim Jong-un»! I dag: Hvordan samle folket etter å ha henrettet endel mektige personer, inkludert din egen onkel? Svar: Slett 98 prosent av det aktuelle landets nyhetsartikler!

Ukas spørsmål:

Ukas vertinne: Frykt for en jul der alle sitter på hver sin skjerm gjør at familien Sem innfører “mobilkurv” for årets julegjester, melder Adressa.

– Folk var begynt å bli fjerne når det var bursdager og familieselskaper. Vi MÅ ikke ha den telefonen der hele tiden, jeg synes det var nødvendig å ta grep, forteller Ann-Kristin Sem.

Ukas julebilde:

Norges Regjerende Kommunister (NRK) prøver å lure en hjernevasket befolkning til å koke småbarna sine. Dette applauderer vi.