REGGAE-LEGENDEKVELD PÅ JAEGER

b
a

I morgen er det tid for årets siste Jøger på Jæger, noe som selvfølgelig inkluderer ekstra snacks fra de reggea-glade nordlendingene i Raggabalder. På plakaten byr man nemlig på Johnny Osbourne, selveste Gudfaren av dancehall, som for aller første gang blir å oppleve i Oslo.

Osbourne sin karriere strekker seg tilbake til 60-tallet, men han slo igjennom i 1979 med Truth & Rights-albumet for Studio 1. Han er kjent som den kvintessensielle dancehallsangeren, og hadde en endeløs rekke av hits utover 80-tallet: “No Ice Cream Sound”, “Buddy Bye”, “Murderer”, “Folly Ranking” er bare noen. Sist ble han hørt på Major Lazers “Jah No Partial”, som samplet hans “Mr. Marshall”. Johnny er et levende reggaeikon, og kjent som en av bransjens beste liveartister.

Med seg har han Lone Ranger, som også slo igjennom via Studio 1 på slutten av 70-tallet. Lone Ranger er kjent som en av de som skapte dancehall og rub-a-dubstilene via sin innovative toasting. Med låter som “Answer”, “M 16” og “Love Bump” banet han vei for mye av det som skjedde utover 80-tallet. Fatta er DJ for både Osbourne og Lone Ranger, og representerer Soul Stereo, et av de største soundsystemene i Frankrike, med base i Paris. De har clashet over hele verden, og er regnet som et av Europas sterkeste kort.

I tillegg kommer også Steppa Style – den fremste dancehall reggae-artisten fra Russland. Siden han ble en del av Trudebwoiz Cartel i 2005, har han rukket å spille i Polen, India, Sveits, Frankrike og Tyskland, og har oppnådd stor suksess i hjemlandet.

Vinn billetter!
I anledning moroa deler Raggabalder altså ut gratisbilletter til noen heldige, dancehall-glade Natt&Dag-lesere, og for å bli med i trekningen sender du enkelt å og greit en mail merket “Jøger på Jæger” til kulseth(alfakrøll)nattogdag.no med svaret på følgende spørsmål:

Hvilken norsk rapgruppe – som nylig lanserte et midlertidig sommer-comecback – var grobunnen for Raggabalder?