HØR SMAKEBIT FRA DET KOMMENDE SUNN O))) & ULVER-ALBUMET

For noen uker siden ble det kjent at drone-kongene i Sunn O))) og avantgardistene i Ulver har samarbeidet om albumet Terrestrials, som kommer i februar. Nå har de sluppet en tre minutters smakebit fra platas sistespor, “Eternal Return”.

Denne våte, tunge, drone-drømmen av et samarbeid begynte etter Ulvers konsert under Øyafestivalen i 2008 (forøvrig bandets konsert nr. 200), da de inntok Crystal Canyon studio for å spille inn tre improviserte låter, eller stykker (hvis vi skal operere med like pretensiøse termer som drone/ambient/avantgarde/experimental-folk ofte gjør (og det skal vi jo)). De tre improviserte stykkene har etter hvert blitt til Terrestrials, en trespors LP som slippes på Southern Lord 4. februar. Strengt tatt er ikke dette første gang Sunn O))) og Ulver samarbeider, sistnevnte produserte låta “CutWOODED” fra Sunn O))) sitt White 1-album i 2003.

De tre første minuttene av “Eternal Return” hinter om at dette kommer til å bli like massivt, mørkt, episk osv osv som man forventer av et slikt samarbeid.

X