Sjekk bloggtabben til oljeministeren!

b
a

Avsløringene av ministere med web-urent nett-mel i browser-posen ruller videre.

I forrige uke var det den splitter nye og ukjente barne- og familieministeren, Solveig Horne, som fikk unngjelde hardest for sine homoretoriske spørsmål, sin diagnostisering av transseksuelle og sin egalitære voldtekts-ansvarsfordeling.

Denne uka står Tord Lien for tur. NATT&DAG kan avsløre at Lien er en multikulturalist som har seilet inn i regjeringen under falskt flagg. For et par år siden bestemte Lien seg for å irettesette daværende Olje- og energiminister Ola Borten-Moe, som hadde gått ut med påstander om at Norge ikke har noe som helst å lære av de arabiske landene.

Lien, som i likhet med Borten-Moe representerer Sør-Trøndelag på tinget, var raskt ute med korrigeringer såvel som nyanseringer. Se på dette her:

“Tilnærmingen til Ola Borten Moe er preget av en monolittisk kulturforståelse, altså at man kan vurdere alle kulturer ut fra samme sett verdier. I denne tilnærmingen ser Ola BM bort fra en rekke forhold.”

“Særlig fra 1200-tallet av var det mye positiv utvikling i de områdene rundt Middelhavet som var kontrollert av kalifatet, dette til tross for mye intern konflikt, særlig mellom sjia- og sunnimuslimer.”

“Ola Borten Moe sier også noe om kvinnerundertrykkelse. Her har han selvsagt noen gode poenger i forhold til dagens situasjon i mange muslimske og kanskje da særlig da de arabiske landene og i Iran. På landsbygda i mange muslimske land har kvinner og jenter praktisk talt ingen rettsikkerhet og vi vet fra Afghanistan at jenter ikke engang har reell tilgang til utdanning. Men når Benazir Bhutto ble statsminister i Pakistan i 1988 var hun (mener jeg) den moderne verdens 3. kvinnelige statsleder etter Margaret Thatcher og Gro H. Brundtland. Så situasjonen er ikke helsvart i de landene som er styrt av muslimer.”

embed:http://www.youtube.com/watch?v=B1aUjvpkPmM

OG IKKE BARE DET: i et oppfølgingsinnlegg titulert “Fårikål” går han helt Herbjørnsrud og Bromark på opphavet til det mange kaller vår nasjonalrett. Det er poteter fra Spania meg her og “kristendommen var egentlig en ørkenreligion” meg der før han avslutter med følgende vits, som er en SV-brosjyre verdig:

«Kebab er ikke norsk, men det hender allikevel at jeg tar en kebab noen ganger. Jeg tror imidlertid ikke at det gjør at hverken fårikålen eller lutefisken bukker under av den grunn.»

Fjøslykta er satt ut, mye rart har kommet rekende. Men dette hadde vi virkelig ikke regnet med.

…samtidig, på Anders Anundsens facebook-vegg: