Oppvarmernes revansj

Lovecult gjorde en sågod jobb som support at et ekstatisk Dandy Warhols krevde å få mikse deler avdebutalbumet.

For fem år siden holdtbandet på å gå opp i røyk sammen med den sagnomsuste brannen i Skuteviken iBergen. I oktober er Lovecult omsider klare med debutplaten. NATT&DAGskypet med Henning Erlandsen og Eirik Asker Pettersen i henholdsvis Bergen og Oslo.

Hei, gutta! I oppstarten beskrev dere musikken deres som “sexy,drivende, primal pop”. Hvordan har Lovecult-soundet utviklet seg siden den gang?

H: Jeg vil si den har blitt enda mer primal. Mer drivende også. Jeg trorfaktisk at sounden var mer polert før vi gikk i studio. Ådne (Meisfjord, 120Days) og Emil (Nikolaisen, Serena Maneesh) har rufset oss i håret og gjort ossmer brutale og litt mindre snille. Snill er ikke så sexy.

Det var etter øvingslokaletvårt hadde brent ned, så vi trengte en liten pick-me-up.

På hvilken måte har Emil og Ådnes produksjon påvirketsluttresultatet?

E: Ådne var helt vanvittig flink til å dra nye ting og ideer ut av oss. Måletvar å få alt til å føles friskt. Emil, på sin side, er en mester i feeling oger fullstendig kompromissløs i forhold til hva han gjør.

H: Vi gikk i studio med den holdningen at ingenting av det vi hadde varhellig. Vi var opptatt av å fange den spenningen og nerven vi hadde når viførst lagde låtene. Ådne hadde en forbløffende evne til nærmest å mane fremtilfeldigheter i studio og veldig dyktig på å holde på den kreative flyten.

Fortell om samarbeidet med ungdomsheltene i TheDandy Warhols. Hvordan i all verden gikk det til?

E: Dandys oppdaget jeg som tenåring. I Ålesund var musikkmiljøet veldig opphengti metall og aggressiv, maskulin estetikk som jeg ikke følte meg særlig hjemmei. Da jeg hørte Come Down for førstegang var det umiddelbart. Dandy Warhols var som et nullpunkt for meg, og jegbegynte manisk å høre gjennom musikk de var inspirert av. Emil og de spiltesupport for Dandys på europaturneen i 2005, og jeg visste at Pete og Emil var nærebekjente. Da vi var klare til å mikse platen, sendte jeg en mail til Pete, somsa ja til å mikse med én gang. Noen uker etter annonserte de sin europaturné,og jeg var freidig nok til også å spørre om supporten, som vi fikk.

H: Courtney og Zia fra Dandy Warhols tilbød seg å mikse etter å ha hørtoss live. Zia skjønte intuitivt hvor vi ville, så det endte med at hun miksetbåde “Daydreaming” og “Strangers”.

Jeg var freidig noktil også å spørre om supporten, som vi fikk.

Emil Nikolaisen og Peter Kember har ogsåmikset låter på albumet. Hva skjer egentlig med helheten når såpass mangeaktører får en finger med i spillet?

E: Det er alltid en fare for at det høres ut som en samleplate når manjobber sånn, men det flyter bra sammen i hverandre. Når man sender ting ut tilandre for å jobbe, så er det alltid nervepirrende. Man kan ikke styre en mikssom man ikke er med på, men samtidig finner andre personer andre fokuspunkt ennde man er opphengt i selv. Det har derfor blitt både positive og negativeoverraskelser når vi har fått mikser i retur. På noen av låtene var imidlertidideen så klar på forhånd at Ådne og jeg endte opp med å gjøre miksene selv.

Etter fem år med Lovecult, hvasitter dere igjen med som foreløpige høydepunkt?

E: Ukens Urørt var det første store som skjedde. Det var før vi haddespilt live eller noe som helst. Jeg tror ikke ting hadde gått som det gikk utenden oppmerksomheten. Da hadde vi nok fortsatt å jobbe på et mye mer hobbyplanfor vår egen del.

H: Det var etter øvingslokalet vårt hadde brent ned, så vi trengte enliten pick-me-up.

E: Også oppvarmingen for Maribel, som jeg spiller med nå, og den for The Telescopespå Phono er andre høydepunkt. Lawrie og bandet ble med på nachspielistudioet vårt som vi hadde innredet somthe Black Lodge. Det ble en sprønatt!Generelt var vi veldig gode på nachspiel. Men supporten for Warholspå Rockefeller kommer likevel høyest opp på listen. Mange i publikum brydde seglite, men de fire som sto fremst foran scenen var Pete, Courtney, Zia og Brent.Ziavar helt ekstatisk etter konserten! Hun bortimot krevde å få gjøre noen mikser,hun også.

Lovecult slipper sitt debutalbum 18. oktober.Platen gis ut på Klangkollektivet, og den første singelen “Please be mine” slippes på Diamond Club 4. oktober. Showcase 23. oktober på Landmark(Bergen).

X