–Det gjelder å forvirre fienden

Marie-Alix Isdahl Voisin har endelig (jente)kastet stein gjennom glasstaket. Ukas high five går til vår nye sjefredaktør.

b
a

Grattis med opprykk! Du blir nå NATT&DAGs første kvinnelige sjefredaktør, etter tjuefem år med gubbevelde. Vi spør som vanlig: Har du noen gang grått så mye at det føltes som om tårelagrene var tomme, og så gått ned på butikken for å spørre om de solgte tårer, bare for å få medfølelse?

–Takk! Har endelig kastet stein gjennom glasstaket.Gråter sjelden og bare når jeg er veldig sint. Kjøper ikke medfølelse.

Men serr: Hvorfor vil du være redaktør i sexfikserte, mannsjåvinistiske NATT&DAG? Er du en kvinnelig maskulinist? Hvilken mann tvang deg?

–Jeg har mindre problemer med booties enn bloggere med bena i kryss som selger seg selv og livet sitt mot nelly.com-spons. Heller N&D enn en moteblekke, mao. Jeg har forresten bare intervjuet mannlige prostituerte i min tid i avisen. Det gjør meg kanskje til en kvinnesjåvinist. (Nå er planen å utelukkende ansette pene, smarte og misforståtte unge gutter som redaksjonssekretærer).

Som du som sjefredaktør selvsagt er klar over, er den nye marinestrategien vår i NATT&DAG å brande redaktørene som reaksjonære (det vi innenfor ring 2 pleide å kalle trippelkontrære) stemmer i samfunnsdebatten ved f.eks å angripe ateister og forsvare omskjæring. Hvordan vil du bygge videre på denne tradisjonen?


–Det gjelder å stadig forvirre fienden og unngå å bli bås-satt i én forutsigbar “kritisk” “posisjon”. Hvis ikke blir du innlemmet av makta, vettu. Jeg sitter inne med flere slu og briljante hip-to-be-reaqtionuare-vinklinger.

Hvor mange hyllemeter Proust var det i barndomshjemmet ditt?


–20-30 centimeter.

Hva er det vanskeligste ordet du kan?

–Kjærlighet;)

Hva er det enkleste ordet du kan som Christian Forsberg ikke kan?


–Immanens? Menopause?

Du har ifølge flere SENTRALE kilder Oslos fineste føflekk på kinnbeinet. Har den et kjælenavn?


–Lil’ Pig Ment Feil.

Når Emma Clare sier “Trond”, hva sier du da?


–SLUTT. AU. SLUTT. SLUTT. MERE.

Du, @Ma___Lix, er det sant at du har blitt kontaktet av kunstinstitusjoner som vil stille ut instagrambildene dine?

–Institusjoner er å ta litt hardt i, men noen slags gallerier. Mulig jeg har noe å falle tilbake på om denne N&D-greia går i vasken.Håper bare ikke IG-kunstner er SoMe’s svar på streetart:(

Bortsett fra alt annet enn twerking, hva er ditt skjulte talent?


–Ekstremt
 god, men noe uforutsigbar, ansiktshukommelse. Hilser påfolk jeg så på trikken i fjor.

Etter å ha gått igjennom 25 år med N&D-aviser, hva gjør sterkest inntrykk? Hvilken sak skulle du ønske at du hadde gjort selv?


–Arkivet bugner over av journalistiske perler, men må jeg velge vil jeg kanskje si alle saker der man gjemmer seg bak en fiktiv karakter for å spy ut edder og galle over kjendiser og andre folk som (kanskje) fortjener det, HELT uten å selv bli sosialt stigmatisert. Det minst sympatiske, men samtidig morsomste, trekket ved N&D. Eller vent, jeg har jo ETT og ANNET smilegift-intervju på samvittigheten.

Hva var det viktigste du lærte som modell i Milano?

–Hvordan det er å ha en dyp identitetskrise, lese kart og smizing.

Hvorfor får alltid du røyke inne på utesteder når ingen andre får lov?

–Jeg røyker ikke, jeg vaper. All day erryday.