Genanse og verdighet

b
a

Mangevil heller bli sett i mors lindex-bukser, enn å ta sjansen på å miste sitt egetfattede selv et sted utpå danseteppet.

TIL DU MISTER ALLKONTROLL.Ruben Nesse, som har huket inn et av Oslos mest populære indieklubber tilBergen og Landmark, går så langt som å påstå at det var Get Dancy! som lærtehan å danse. Ikke vet vi om Ruben er en sånn som “egentlig ikke danser, men …”. Men det kan virke sånn, og i så fall erdet rimelig å tro at det var nettopp Get Dancy!-duoen Kristine Bjørnstad og SimenHerning, som fikk ham til å kaste hemningene.

For til tross for atyoloer i vinden på instagram, er det ikke få hipstere der ute som heller vil blisett offentlig i mors lindex-bukser, enn å ta sjansen på å miste sitt egetfattede selv et sted utpå danseteppet.

Såhva er hemmeligheten bak Get Dancy!? Hva får stivbeinte hipstere med press ibuskene til å ignorere all sjenanse? Kristine og Simen synes at Ruben fanger musikkonseptetderes rimelig bra når han beskriver det som “indiehits, elektroniske hits,andre hits og låter som burde værthits!”.

K&S:Get Dancy! er på ingen måte tuftet på cutting edge bloggmusikk og blendendetekniske DJ-ferdigheter, men snarere en upretensiøs miks av god stemning,intelligent DJ-ing og fulle dansegulv.

Derehar holdt på i seks år uten å dabbe av. Hvordan har klubben utviklet seggjennom disse årene?

K&S: Da vi startet opp sommeren2007 hadde vi i lengre tid vært vitner til et underlig sosialt spill på byensutesteder, nemlig at når DJ-en spilte folkets favoritter fra indiekatalogen, såfikk de fleste naturlig nok en trang til å danse, men svært få tok steget ut.Var det janteloven som hadde skylden? Mangelen på evner? Dårligdanseomgivelser? Vi tok straks affære og startet vår egen klubb påkonsertstedet Skuret, et sted som er velkjent for å slippe til alskens rusk ogrask. Ville Oslos befolkning tørre å danse til indiehits om de fikk gjemme segbort på en brun bule på Grønland?

– Det funket fra første stund og etter kort tid bleSkuret et nummer for lite. Siden oppstarten har vivært innom en haug med steder før vi fant oss et fast hjem på Parkteatret fortre år siden. Nå kjører vi månedlige klubbkvelder hvor vi også presenterer nyeband. Mange av våre favorittband har spilt for oss, blant annet Razika,Familjen, Love Antell, Rumble In Rhodos, Kid Astray, Nomber 5s, Kakkmaddafakkaog Verdensrommet.

Hva skiller Get Dancy! fraandre indieklubbkonsepter?

K&S:Vi er nok kanskje litt mindre redd for å spille pophits enn de fleste andre.Trenger man å spille Robin Thicke for å få startet dansegulvet, så gjør mandet.

Ruben Nesse mener dere lærte han ådanse. Hva er hemmeligheten?

K&S:Vi har prøvd å analysere greia, og vi tror det er fordi det er så upretensiøstog at vi klarer å inkludere folk. Alle er sammen om å ha det gøy. Også spillervi en del låter som folk har hørt før.

Skiller klubbmiljøet i Bergen seg fortiden nevneverdig fra stemningen i Oslo?

K&S: Get Dancy! er delvis inspirert avstemningen i Bergen på slutten av nittitallet. Indiedans til Bob Hund og ViolentFemmes på Hulen, og elektronikaen på Agora. Om stemningen er slik fremdeles, erdet nok ikke så stor forskjell på de to byene. Gleder oss til å finne ut!


Get Dancy! spiller på Landmark 27. september