Los Angeles-basert kæll lager musikk med Jay-Z-signert, London-basert kæll.

b
a

Soul-sangere fra Fredrikstad som skriver sin egen musikk og ikke minst trakterer pianoet like lekende lett som Jamie Foxx, er ikke dagligdags. Den for tiden Los Angeles-baserte lysluggen, Andreas Ihlebæk er likvel nettopp alle disse tingene, og er nå klar for å lansere sin solokarriere etter å ha vært frontfigur for bandene Tranquil og Splaxxter Watts. Sistnevnte har blant annet blitt Spellamannprisnominert i elektronikakategorien.

Ilebek (som er hans nye artistnavn) vokste opp i San Francisco på nittitallet, før han flyttet til Norge og Fredrikstad som 16-åring, hvor han med tiden blant annet ble et slags femte medlem av den norskspråklige veteran-rapgruppa, Pen Jakke. I ettertid har han også samarbeidet med et vidt spekter av artister som Tommy Tee, Lars Horntveth, Tommy Tokyo, Pumba, Sisi, og Son of Light.

Det seneste musialske colaboen, som nok hele tiden har ligget i kortene, er med produsent Fred Ball. Også han fra Fredrikstad, men som siden mange år tilbake har bodd og jobbet med musikk i London, og som nylig skrev under managementavtale med Roc Nation. Selskapet som eies av selveste Jay-Z, og blant annet har artister som M.I.A., Shakira, Kylie Minogue og Mark Ronson. Sammen har de laget Ilebeks nye singel, “Love Fades”.

– Vi har mange felles referanser innen pop, hiphop og r&b, samtidig som vi har forskjellige musikalske bakgrunner, noe jeg tror du kan høre i “Love Fades”. Låta er i utgangspunktet en mørk, sløy og drømmeaktig sak, men skal ta deg med på en liten runddans der du ikke helt vet hvor du ender opp, forteller Ilebek.

Andreas Ihlebæk slipper sin debut-EP som soloartist i vinter, og har i tillegg til nevnte Fred Ball med seg Anders Tjore og Erlend Mokkelbost fra Monteé på produsentsiden. “Love Fades” slippes neste uke, men kan høres her allerede nå.

Soundcloud embed code: