– Bare barbér bestemor

…og andre utspill vi ikke klarer å avgjøre om er en del av valgkampen. Søndag Summarum gir deg ukas riktigste saker:

Ukas valgkampintervju:Radioprogrammet Morran i Østfold har bestemt seg for å intervjue samtlige 15 listetopper i fylket. Først ut var Gunnar Aamodt fra Kristent Samlingsparti.Det gikk sånn passe.

Utdrag:

– Hva skal dere gjøre med det? [at det er for få sykehjemsplasser]

– Ja, det var et godt spørsmål. Man må jo gjøre noe med det. Men hvordan, det er jeg usikker på enda.

Ukas sjåfør:Follo-politiet opplyser at de er på utkikk etteren mann som spiller trompet bak rattet mens hans råkjører.Distriktsleder i UP, Stein-Olaf Røberg, sier i tidenes understatement at dette “har ingenting med bilkjøring å gjøre. Det er mye verre å spille på en trompet enn å sitte med en mobiltelefon til øret. Det hindrer sikt og muligheten til å ha hendene på rattet” og legger til at mannen åpenbart har valgt feil øvingslokale. Flere selvfølgeligheter, takk! Kom igjen, Follo!

Ukas, nei tidenes, tittel:

Faksimile: nrk.no

Ukas litteraturviter:I en kronikk på NRK ytringklarer ikke Kristian Meisingset fra Minerva helt å bestemme seg om hvorvidt Miljøpartiet De Grønne «tilhører fantasy- eller horrorsjangeren”. Men, han vet i alle fall én ting:

OK. Så den endelige sjebnen til Freddy Krueger, Michael Myers, Voldemort og co. er at de ikke kommer over sperregrensen ved det norske stortingsvalget? *Sauron bøyer det metallkledde hodet i skuffelse og vender nesen mot den døve hverdagen i bystyret*

Ukas ukjente:Kun39 % av potensielle velgere vet hvem Audun Lysbakken er. Valgdeltakelsen ved forrige stortingsvalg var 76%. Det vil si at MINST 37% av stemmene blir avgitt av folk som ikke har den minste peiling på hvilke alternativer de velger mellom. Saklig.

Ukas svar: “Er homofili en menneskerett?” spurte Bjørn Nistad i en kommentar i Klassekampen. Eivind Trædal svarer ettertenksomt:


Faksimile: Klassekampen

Ukas verdige alderdom:En 70 åring i Australia forsøkte å piffe opp sexlivet sitt ved åstikke en gaffel så langt opp i urinrøret at han ikke fikk den ut igjen.Mannen ble sittende i 12 timer og vurdere om det var flauere å gå til sykehuset for hjelp, eller å bli funnet død av blodtap med en gaffelpenis før han endelig oppsøkte lege.

Og likevel dreiervalg13 seg ikke mer om eldresaken! De runker seg halvt i hjel av kjedsomhet mens du er på Instagram, Jens! Vi kan ikke forvente atTV2 skal finne opp statistikkhver gang vi trenger å spore debatten inn på noe vesentlig. Det er for mye å be om av Oddvar Stenstrøm, han blir trøtt av alle løgnene.

Ukas retoriske spørsmål:Kulturminister Hadia Tajik pryder forsiden på dame/jente/transperson-bladet Stella. Mala Wang-Naveen kommenterer reaksjonene:


Faksimile: Aftenposten

Nei, nei, nei. OPRAH er fortsatt street. Bevares.

Ukas blackface:Apropos Oprah: Vi var ikke tilstede på TV2s høstlansering, men dette bildet får det jo til å se mistenkelig ut som Else Kåss Furseth malte seg svart i trynet og hoppet rundt som en apekatt mens hun lo hysterisk?


Faksimile: Seogher.no

Mye kan tyde på at Else tok afrikansk kultur litt vel på kornet med den smarte og subtile humoren sin, hun har hvertfall greid åhisse på seg et medlem av artistkollektivet med det moro-eksotiske navnetQueendom.For å leve opp til stereotypen om at minoriteter er irrasjonelt sinte og uten selvironi lever Hannah Wozene Kwam følgende kraftsalve:


Faksimile: Aftenposten

Word! Else: Pass deg for faen. Såplatt humor kan få deg drept, din jævla hviting.

Ukas pioneer:Mange tenkte at Apple kom til å slite etter Jobs, kanskje kom de til å miste evnen til nyskapning, gå tomme for ideer osv. Heldigvis er det helt sykt feil, for nå kommerIphone i gull. Vi sier som Aftenpostens teknologiredaksjon med en snittalder på 65: Bling-Bling!

Ukas russere:Dettabør få homsene til å tenke seg om to ganger

Ukas ødelagte barndom:Åååh, hvorfor er virkeligheten så utrolig elendig!Superhelten Tadahiro er egentlig en grønnsakshandler, og bruker fritiden på å hjelpe eldre å bære matvarer for å bekjempe en japansk ukultur hvor man ikke gir eller mottar hjelp. OgBen Affleck er Batman...

Ukas kjendisstoff:Madonna har fått grillz, ogDr. Phil har fått twitter

Ukas tigging:Høyre vil forby tigging, men åsende regninga for valgkampensom ferdig utfylte giroer med personlig hilsen og bilde av Erna Solberg i posten til 30 000 tilfeldige privatpersoner, er liksom heeeelt ok.

Ukas transperson:Bradley Manning:– Jeg er Chelsea Manning

Ukas svenske:Nå har knugen faen meg mista det:


Faksimile: Kjendis.no

Ukas konkurranse:Tidens Krav har av en eller annen grunn fått med seg alle partilederne, inkludert statsministeren, på en fluktstolmonteringskonkurranse. JADA, du hørte riktig, og hvis du har fulgt LITT med på valgkampen burde ikke dette overraske deg NOE. Se video av supermontøren Skei Grande, kløna Erna og resten av go’gjengenher.

Ukas trussel:

Faksimile: nrk.no

ÅNEI! Syte-, mase- og sutre-departementet blir ikke det samme uten deg, Siv!

X