Ukas High Five: Å begrave en hund

b
a

Hver fredag spør vi noen vi synes fortjener en high five om det du ikke visste du lurte på.

I dag: Julian Hagemann og Andreas Lisberg
Hvem? Regissørduo
Hvorfor? Slapp denne uka første trailer til spillefilmdebuten «Å begrave en hund»

First things first: Ble noen dyr skadet under innspillingen av denne filmen?

–Nei. Bare begravet.

Hvis Don LaFontaine (fyren som har lagt sin dype stemme på over 5.000 filmtrailere) skulle gjøre voiceover på «Å begrave en hund»-traileren, hvordan hadde manuset hans vært?

–Vi sitter og klipper trailer akkurat nå faktisk, og den nåverende versjonen er veldig abstrakt. Så manuset hadde vært noe som: One dog. Four guys. A cabin. Trees. A boat. Girls swimming naked. Wind. Sheep. Guys fighting. Og så videre…

Hvordan blir denne fimen i forhold den sjette Varg Veum-filmen “Begravde hunder”?

–Tror den blir ganske lik. Minus Aqua-Lene, hun fant vi aldri en ekvivalent til.

Endelig en dramakomedie om en guttegjeng med internhumor! Kom an, Buddy, gi meg en Reprise på hvordan dere kom på den ideen!

–Filmen vår er faktisk ikke en dramakomedie, men en humortragedie. Touché. I tillegg er det nettopp det at disse guttene ikke har noe særlig internhumor, men derimot store interne kommunikasjonsproblemer, som filmen handler mye om. Slik er det med den saken, Dude. – Where’s my.. neida.

Men gitt at folk om ti år kommer til å omtale filmen som 2010-tallets Buddy, blir da Benjamin Helstad deres Aksel Hennie? Hvem blir isåfall hans Tone Damli? Og hvem blir hennes Stian Blipp??

–Smigrende. Tror vår Aksel Hennie blir Simen A. Gjernes eller Sindre Horseby, som har to av de andre hovedrollene. Benjamin er mer vår han derre kjekke nye kjæresten til en av de damene, evt Anders Baasmo. Simen er 27 år nå, så hans Tone Damli blir vel da Trine i 8B på Kleiva ungdomsskole utenfor Stjørdal, som nylig har begynt å lefle med både det ene og det andre. Hennes Blipp igjen blir vel en liten luring som går i 6. klasse på samme skole, kanskje i perifer slekt?

Hva var det søteste Øivind Vogt gjorde i løpet av innsillingen?

–Hvor skal man starte. Det søteste Øivind gjorde var nok da kjæresten hans kom på besøk på settet og det første de gjorde var å sette seg ned og spille vri åtter. Samtidig hadde han en veldig søt reaksjon da vi tvang en tilfeldig 9 år gammel gutt til å gå forbi Øivind mens han spilte inn en scene og si “sjekk, der er guttungen til Nils Vogt!” mens han pekte og lo rått.

Svar meg på dette: Hvorfor er det så jæ-ve-lig mye talent i detta landet?

–Tror ikke det er så mye mer talent her oppe i pottitåkern enn i et hvilket som helst annet land, egentlig. Er vel heller sånn at de unge rastløse i for eksempel Syria ikke har like mye tid som unge rastløse nordmenn til å sitte oppe om kveldene og jamme seg frem til hva de EGENTLIG burde drive med her i livet. Altså færre folk som til slutt oppdager sitt skjulte talent innimellom to av backpacker-rundene sine. Men for all del, det er masse bra talent her, det er det. Bortsett fra på LANDSLAGET kanskje! Lykke til i VM! – not.

–PS. Skuespillerne i denne filmen er faktisk sjukt talentfulle, alle sammen. Det mener vi oppriktig.

«Å begrave en hund» kommer 7. juni. Trailer: