Det eneste leksikon om onani, Lolita og grenseløs lengsel

Utgangspunktet for Leksikon om lengsel, av debutanten Hilde Østby, utgitt på Tiden,kan kort og godt oppsummeres med følgende linje: “[Å] forfatte verdens førsteog eneste leksikon om lengsel.” Linjen er hentet fra bokas “Innledning ogmetodisk utgangspunkt”. Det er dette leseren blir servert, et leksikon fra Atil Å, som formidler en rekke historier og fortellinger, som alle har det tilfelles at de kretser rundt lengsel i en eller annen form.Her finnes for eksempel en alternativforklaring til relasjonen mellom Dante Alighieri og Beatrice Portinari, og hvasom “egentlig” skjedde mellom de to. Svaret leksikonet gir er: Den vakreBeatrices kamp om Dantes gunst var tapt […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X