Søndag Summarum: Uke 14 oppsummert

b
a

Borten Moe watter opp kølla, Rossay er på date-raper’n og Marit Larsen har LURT OSS ALLE! Her er ukas DESIDERT viktigste saker:

Ukas nachspiel: Lanseringsplanene til Elisabeth Skarsbø Moens biografi om olje- og energiminister Ola Borten Moe tok plutselig en klikkjournalistikkvennlig vendingda’n LEMPA UT SALAMIEN, men kjendis.tk-saken sier ingenting om det vi EGENTLIG lurer på: Har Borten Moe større pikk enn Vidar Kvalshaug?

Ukas ukas SoMe-tips, ukas statsrådsemikolonOG ukas politikerhumor:

Ukas svenske:Pondus er rasistisk, Egner høyereekstrem og veden vår er rasistisk. Alt i følge svensker. Nå:Expressen skriver at fascismens fødselsdag er da Fridjof Nansen lærte kronprins Olav å gå på ski.Vi Heinrich Himmler med øynene! *kremt* …må vi minne om hvis jernmalm som muliggjorde fascistsprellene på 30-, 40-tallet, Sverige?

Ukas årsak/virkning-vinkling: Forrige uke ville Sandra Borch stenge grensene fordi hun hadde fått mobilen frastjålet, denne gang voldtas og drepes det fordi det finnes velferdsordninger i England:

Ukas tynneste: Rick Ross har fått en del tyn for linja «Put molly [ecstasy] in her champagne, she ain’t even know it. I took her home and I enjoyed that, she ain’t even know it». Bare en misforståelse, sier han i et radio-intervju: Han bruker jo ikke ORDET voldtekt, og da ER det jo ikke voldtekt. Så om noen vil dope ned og sodomere Rick Ross (dude?!), er det antagelig helt ok. Så lenge vi passer på å ikke kalle det voldekt, da.

PS:Et minstekrav til saker som omtalesi Søndag Summarumer at det skal finnes en tekst som analyserer dem i lys av Mad Men. Det gjelder selvsagt ogsåRossays ikke-unnskyldning.

Ukas mobbing lønner seg-vinkling: Adresseavisen var først ute, nå følger Aftenposten opp.

<3 Mobbing <3

Faksmile: Adressa.no, Jan M Lillebø

Ukas prolog: Oral Bee slipper første smakebit fra selvbiografien «Livet til en norsk boss»:

Ukas «er det DETTE skattepenga mine går til!?»: Doktorgradsavhandlingen om hvem som var snillest i M2M! To års arbeid. Konklusjon: “Det er vanskelig å si”. Hva sier du til faren din at du jobber med, Jon Mikkel Broch Ålvik?

Ukas VG-spørsmål:

Ukas Aftenposten-mening: “Tanta” mener som vanlig at alt var bedre før.Nå spår Erlend Loe filmbransjens undergang.Han har nemlig funnet ut (via filminteressert kompis*) at man bare kan reise til Thailand og kjøpe billige piratkopier av populære filmer. Vi ser frem til en ny kommentar om tjue år – når Loe har fått vite om Internett. For øvrig er det Aftenposten som var bedre før.

*Det er så sykt barnsligparanoid av Erlend Loe å bruke en (HELT ÅPENBART FIKTIV) “kompis” som eksempel. Akkurat som om noen skal komme å arrestere ham for å ha hørt om piratkopiering.

Neste ukes Aftenposten-meninger: Harald Stanghelle:»Kings Bay avslørte mangel på lederskap – Gerhardsen må gå!» Knut Olav Åmås: “På tide med eget universitet i Oslo?” Joachim Lund: «Mini Dischar kommet for å bli!» Cecilie Asker: «Dynastiet: Den nye romanen?» Vidar Kvalshaug: «Grotten etter Wergeland: Statlig kunstnerbolig?» Alle i kor: «Hvor FAEN blir det av Den Store Norske Innvandrerromanen?!»

Ukas sitat:

«En jeg kjenner godt var i Thailand for tolv-tretten år siden»

– Erlend Loe