Rom for alt

b
a

Kaffeconnoiseurene i Supreme Roastworks samler alt de likerunder samme tak.

Lukten av nykvernet kvalitetskaffe og en betydelig mengdearbeidstimer har så vidt fått lagt seg over Supreme Roastworks’ lokaler iThorvald Meyersgate, helt på toppen av kaffemetropolen Grünerløkka. Den gamleBagel & Juicen huser deres aller første kaffeutsalg, etter fem år medgarasjebrenning på Torshov. Magnus Lindskog, som startet opp Supreme Roastworkssammen med Joar Christoffersen, forteller om sine visjoner for det fortsattferske stedet, mellom en jevn strøm av lunsjkunder:

– Det blir naturligvis mye kaffe, men vi skal også samle altvi synes er morsomt og av god kvalitet, og tilby det til kunder på en måte somde forhåpentligvis opplever som upretensiøs. Mineralvann fra Romsdalen,bakervarer fra åpent bakeri, naturvin, spennende ølsorter, sånne ting. For ikkeså lenge siden hadde vi lanseringsfest for et magasin om landeveissykling, ogsånoe vi er veldig gira på, og vi har en drøm om å kanskje få til noen småkonserter i et hjørne her. Så fort skjenkebevilgningen er helt i orden håperjeg at vi kan bli et sånn “på vei hjem fra jobb” eller “første øl på veiut”-sted, jeg er “into that shit”, hehe.

– Det er en av grunnene til at vi valgte å starte et utsalg,sånn at vi kan tilby litt mer av de tingene vi liker til folk, i tillegg til atdet er et veldig godt utstillingsvindu for kaffetypene vi brenner. Du blirsynlig på en helt annen måte og kommer mye nærmere kundene. Det er noe vi harvært ute etter lenge, men vi har ventet helt til de riktige lokalene bleledige.

Hva kjennetegner Supreme Roastworks kaffe?

– Ah, det er vanskelig å gi et enkelt svar på detspørsmålet, men i hovedsak så må jeg vel si at den er mjuk, det vil si at vidrar ut brenningen litt, i tillegg så er vi glad i typer som smaker mye avfrukt og bær.

– Vi har troen på at hver kaffetype har et stadium hvor dener perfekt, og hvis vi treffer akkurat det punktet, så kan du, innenforrimelige grenser, bruke den til hva du vil, det vil si tilberede den på detakkurat det utstyret du vil. De fleste andre brennerier har en spesifikkbryggetype i tankene når de brenner kaffe – de lager for eksempel en blandingspesifikt for espresso. Vi er mer opptatt av rene smaker, og blander derforikke bønnetyper før etter de er brent, det er ganske unikt i dennesammenhengen.

Stamkunde Anders har overhørt samtalen:

– Det er steder som dette du får god kaffe. Det er heltabsurd at folk reiser ut til Gardermoen for å dra på Starbucks når vi har dettilbudet vi har i sentrum. Starbucks har kanskje den vondeste kaffen jeg noengang har smakt, den er ihjelbrent og totalt smakløs. En kjede somKaffebrenneriet har kaffe som er 200 ganger bedre enn det. Starbucks er koseligfordi det minner deg om ferie, men den effekten vil forsvinne når det liggerfire stykker på samme gatehjørne.

– Osloborgere er bortskjemt på god kaffe, men det er ikkealltid de bryr seg om hva de får i koppen. Det er først når det blir nevnt iNew York Times at vi har verdens beste kaffe at folk blir interessert.

Magnus tar ordet tilbake:

– Det kan jeg si meg enig i, selv om det ikke nødvendigviser mine ord, hehe, men jeg liker å tro at vi brenner god kaffe.

Den beste?

– Etiopia Nekisse. Den her helt rå. Saftig og slank. Vimener at …

(Paul Simon kommer på høyttalerne.)

– … at Paul Simon rocker!

– Neida, men Graceland er veldig bra.

Supreme Roastworks holder åpent mandag til lørdag i ThorvaldMeyersgate 18