Anne Sandøy tar oppgjør med det forrige liv

Anne Sandøy har over 15 år i det norske rockeuniverset. Det er over 10 år siden hun startet bandet Mary Me Young som av Pitchfork ble beskrevet så pent som “Norges mest lovende rockeband.” Vokalist Anne Sandhøy går nå solo og debuterte nylig med singelen “Ghosts and Roses”.

Grattis med nytt slipp! Du har holdt på i over 10 år med band. Hvordan er det å gå solo?

Tusen takk! Veldig stas å endelig være ute med min første låt som soloartist. Jeg har jo jobbet mot dette en stund, så det er deilig å endelig være ordentlig i gang. Men det er jo helt klart med skrekkblandet fryd jeg begir meg ut i denne bransjen på egen hånd. Bandtilværelsen føles plutselig veldig trygg og komfortabel sammenlignet med dette. Selv om det er over ti år siden vi starta Mary Me Young, føler jeg meg litt som en nybegynner igjen. Ikke lenger noe bandnavn å gjemme seg bak, og ingen å dele sorgen med om dette går skikkelig på trynet. Heldigvis har jeg vært heldig og hatt med meg utrolig dyktige folk så langt i prosessen. Marcus Forsgren fra The Lionheart Brothers har produsert Ghosts and Roses, og Ruben Nesse i Brilliance gir den ut gjennom Diamond Club, så jeg kunne ikke fått en bedre start.

Hva handler denne Ghosts N’ Roses om?

Jeg håpet at ingen andre enn meg skulle få assosiasjoner til Guns N Roses av den tittelen. Det slaget er tapt skjønner jeg, hehe. Ghosts and Roses er nok en av de mørkeste låtene mine, og handler om å ta oppgjør med spøkelsene i fortida si, om det er dårlige opplevelser eller dårlige relasjoner. Som så mange andre låtskrivere finner jeg oftest inspirasjon til å skrive tekst når ting går litt i motbakke, eller når man står i et eller annet veiskille i livet. Er utrolig dårlig til å skrive dagbok, har forsøkt utallige ganger, men har slutta etter få dager hver gang, så dikt- og låtskriving har blitt måten jeg ofte får bearbeidet tanker og følelser på. Coverbildet som er tatt av fotograf Kaja Bruskeland, beskriver låta aller best syns jeg. Hadde låta vært et fotografi, hadde det sett akkurat slik ut. Så kan man tolke både teksten og fotografiet slik man selv vil.

Nice. Når kommer neste låt? Blir det noe album? Hva kan vi forvente oss fra deg fremover, egentlig?

Har dessverre ikke noen konkrete planer for når neste låt kommer, men har en haug demoer som ligger veldig klare for å få en ordentlig produksjon, så satser på at det ikke blir så lenge til. Før det skal jeg ha min første konsert på Tilt, torsdag 25. april og gleder meg veldig til det! Har fått med meg Ole Johannes Åleskjær (The Loch Ness Mouse) på gitar, Fred Strand (The Lionheart Brothers) på gitar og perkusjon, og min kjære Ingrid Beate Bratland fra Mary Me Young på vokal, så det blir en fryd å stå på scenen med så fantastisk bra og flinke mennesker. Musikalsk sett blir det enda mer melankolsk pop fra meg videre, det er et eller annet med mollstemte melodier som alltid har fenget meg. Men selv om jeg nå beveger meg inn i popmusikkens univers, har nok 15 år innenfor rockens verden satt sine spor, og vil nok fortsatt sette sitt preg på det musikalske uttrykket mitt. Det er vanskelig å fornekte sitt opphav!

Vi inviterer deg til Anne Sandøys “Ghosts and Roses” hos oss:

X