Er mannen som definerte NATT&DAG på 90-tallet som sjefredaktør Årets Navn 2013?

b
a

En av de tre nominerte til Årets Navn 2013 er Gaute Drevdal.

Her er vår begrunnelse:

Dette er mannen som definerte NATT&DAG på 90-tallet som sjefredaktør. Du vet, den uskyldige gutten som forlot bibelbeltet til fordel for hovedstadens syndige avgrunn. Utelivsbaronen. Han som vet nøyaktig hvor man skal posisjonere seg i festlokalet tidlig på kvelden for å optimalisere flyten av folk og fe til dansegulvet. Hovefestivalens ansikt utad med en rekke vellykkede klubbkonsepter og eventer på siden, og ikke minst mannen bak Smuglesning. Bloggen som ble en nettside og så et motemagasin med internasjonale ambisjoner og høyt kvalitetsnivå. En levende utelivslegende i Oslo som har brukt to tiår på kulturaktiviteter og musikk. En kulturidealist som i år feirer femårsdagen til Smug. Gratulerer Gaute! Oslo hadde ikke vært den samme uten deg.

Vi sendte alle de nominerte et par kjappe på mail, her er hva Gaute Drevdal svarte:

– Hva synes du er det beste med Oslo?

Hva synes du er det beste medlivet, ellerverden?Vanskeligspørsmål, ass. Men noe som kanskje er unikt medOslo er at det er enveldig liten by med forholdsvis mye muskler. Det er også en by som ennå ikkehelt har funnet seg selv, noe som gjør det mulig for oss som bor her å påvirkehva Oslo skal være.

– Hva er det verste?

At vi ikke tar den oppgaven på alvor. På noe plan. Vi kan haen stemme i byen vår, og byen vår kan ha en stemme i verden. Vi kunne gjort hvasom helst, og i stedet velger vi å gjøre sånt som Aker Brygge, Tjuvholmen ogHolmenkollen. For ikke å forglemme Småflaskemuséet.

– Du får en time taletid i Oslo bystyre: Hva snakker du om?

Kanskje man kunne minne om at Oslo som en av Europasfattigste hovedsteder i 1966 likevel åpnet et komplett t-banenett. Denjernviljen finnes det ingenting igjen av, og kollektivtransporten ogMunchmuséet/Lambda-debatten.

Topp 5 høydepunkt fra 2012:

1. konsert: Lindstrøm og Todd Terje, Øyafestivalen, hørt på avstand fraSukkerbiten. Kunne også tenke meg å slå et slag for Skrillex på Hove, hvis mankan ta turen ut av byen.

2. bok: Æh … Er det lov å si noe gammalt?Axe Handles, GarySnyder? Sorry. Eller forresten:Mexican Food Made Simplehar kanskjevært årets største leseropplevelse, og så gleder jeg meg til å harve gjennomselvbiografien til Nile Rodgers.

3. låt: “It’s the Music”, Murphy Jax, eller“Inspector Norse”, Todd Terje

4. TV-øyeblikk: Da jeg fant ut at borettslaget hadde ordnet 60 eller noe nyekanaler. Gleden var kortvarig, med unntak av et par filmkanaler viste det seg åbare være søppel.

5. person: Louise, dama mi. Og mamma.I år igjen!

Les om de andre nominerte til NATT&DAG-prisen her.

Husk å stemme frem dine favoritter i skjemaet under.

{{0}} {{1}} {{2}}