Dette er Stavangers beste utesteder

CHECKPOINT CHARLIE

Nedre Strandgate 5

Checkpoint er Stavangers kuleste og mest ekte rockebar. I år fylte de 25år, så selv om naboene tilsynelatende skifter navn en gang i måneden (var detKarma den het nå?), forblir Checkpoint den samme gamle rockeren. Klientellet erde som er unge, og de som gikk der da de var unge og klager på at alle som gårder nå er så unge. Det er her du finner konsertene med banda før de helt harslått gjennom, og etter gjennombruddet er det hit banda kommer tilbake foreksklusive intimkonserter. Checkpoint har cred tråkka dypt inn gulvet. Det erhit vi går når vi bare skal ha en øl, henge ut med bandkompisene våre (somoftest jobber de i baren) og høre ålreit musikk. Uten Checkpoint haddeStavanger vært en fattigere rockeby.

MARTINIQUE

Nytorget 14

Når det blir vår og varmeteppene flytter inn, er Martinique plassen vigår for å slappe av i sola. Puben ligger der NAtt&DAG liker seg best, ikrysset mellom Nytorget og Pedersgata. Her finner du verken stygge blikk ellerMoncler-jakker, men kan henge ut, treffe kompiser og slappe av. Shuffle boardog brettspill er greit nok det, men favorittkveldene på Martinique er de somslutter med en fet konsert. Utsolgte spetakler som Hank W. rodgersons GospelExperience og Deatbarrel står igjen som noen av årets høydepunkter. At beggegrupper valgte Martinique tildebutkonserten er ikke tilfeldig. Et litt mervoksent publikum, som kan sin køntri, gjør denne puben til byens beste valg omdu har lyst til å gå ut, men ikke gå ut. Om du skjønner.

GNU

Nedre Strandgate 23

På Gnu er det høyt under taket, men ingen grunn til å oppføre seg som enidiot. Betjeningen, av begge kjønn, har ikke noe imot å fortelle deg hvordan dubør oppføre deg – og du får bare én advarsel. Gnu er en avslappa plass, der detfaste inventaret holder hakket lavere puls enn kompisgjengene som ikke vethvilke andre steder de kan gå når de er hjemme på juleferie. Går du på Gnu gårdu gjerne dit ofte, og stamgjestfaktoren er høy. Er du tidlig ute rekker du åskaffe plass ved Stavangers best bar-utsikt. Panoramaoversikten gjør deg ikkeautomatisk til Kongen av Vågen, men du føler deg litt Gud der enten du speideretter taxikøen eller sandnesfolk på snublefylla. Fra Gnu sin andre etasje fårdu med deg alt som skjer.

Stem på din favoritt i skjemaet under:

X