Dette er Bergens beste café/restauranter

b
a

Don Pippo

Christies gate 11

Det var opplagt en fordel åslå seg ned tvers over gaten for NATT&DAG-kontoret, men gudene skal vite atvi aldri i verden hadde lagt igjen så mye penger på Don Pippo om det ikke varfordi at sandwichene deres også var Bergens beste. Og kanskje rimeligste også.69,- spenn for generøse sandwicher servert med rikelige mengder olivenolje og nybaktsurdeigsbrød fra Kolonialen, skal, gitt alle økonomiske gravitasjonslover, ikkevære mulig i høykostlandet Norge anno 2013. Oppsiden er selvfølgelig lojalekunder som kommer igjen og igjen. Vi ser iallfall de samme fjesene der heletiden# som et slags hemmelig forbund av innvidde som slites litt mellom toposisjoner: Javisst ønsker vi å spre evangeliet om Don Pippo til hele byens befolkning#samtidig vil vi ha det litt for oss selv også. Andre ting som trekker opp påDon Pippo: servitrisen som lett diskre synger med på musikken i lokalet, en finmiksteip bestående av Wilco, Magnet, Norah Jones og Kings of Convenience (duvet, the usual suspects) og godt avis-sortimentet (hvorfor er det ingen andre kafeersom tror at folk leser Dagbladet lenger?).

Bastant

Støletorget, Lille Øvregaten8

Det begynte med en beskjedensuppemaker i Lille Øvregate. Så ble geskjeften utvidet med enda en filial – iBar Barista sine gamle lokaler i et akkurat passe knirkete bergenhus vedStøletorget# fremdeles med de gode suppene, men nå også med byens bestebrunsj-meny og rikholdig øl-sortiment på tapp. Snart var det selvfølgelig heltumulius å få seg et bord på grunn av all pågangen, men hey, sånn er nå enganglivet. Alle kan ikke sitte akkurat der de vil absolutt hele tiden. Men når vi likevelhar dere på tråden, Sandviken. Hvorfor har ikke en hel bydel i Norges neststørste by annen næringsdrift å by på enn et sett kebab- og pizzasjapper? Detbør da være marked for minst fem kafeer til her!? Nuvel.

Bergen har mye, men på kaféfrontenhar det alltid manglet noe# for eksempel et varmt og lunt sted der du kan sittei ensomhet, eller i tosomhet, eller i familiemodus, å kontemplere ellerkonversere mens du nyter en kvalitetssikret kaffe, en importert øl og enkontinental avis. Danmarks plass har vært et nødvendig tilfluktsted for mange (Bien),og med introduksjonen av Bastant finnes to substitutter til. NATT&DAGsender en suppeskål med takksigelser til initiativtagerne Morten Haukaas, JoAanes Rasmussen og Tracy Duong.

Smakverket

Rasmus Meyers Allé 3

Selv om vi på litt sleivetevis har omtalt “flyplassestetikken” på Smakverket, har det aldri vært noen taptkjærlighet mellom NATT&DAG og Olav Egeberg, som driver Smakverket. Og medintroduksjonen av Matvrak, et konsept som Smakverket presenterer i samarbeidmed Espen Horne (Jazzbox), er det kanskje på tide å smi forholdet i hymens lenker(eller hva man sier). Sikkert er det iallfall at Matvrak – et slags etegildesom innebærer at du kommer til et ferdigdekt bord og spiser og drikker sammenmed andre likesinnede en hel kveld – er et konsept som Bergen har ventet på.Som Olav uttalte til NATT&DAG i fjor: “Tenk på det som matens Jazzbox. IStavanger har de en helt annen kultur for å gå ut å spise på denne måten. Deter kanskje oljeøkonomien, men jeg mener vi kan få til noe slik her også. Dethandler om å legge seg på et overkommelig prisnivå og å skape en kultur og enramme rundt måltidet. Her vil for eksempel Espen Horne bidra med småfunky,musikalsk akkompagnement gjennom hele kvelden. Det blir feil, slik tendensendessverre er, om det bare er bankfolk som går på restaurant# det skal være ennaturlig kveldsaktivitet for hipsterne også.”

Stem på din favoritt i skjemaet under:

Create your free online surveys with SurveyMonkey, the world's leading questionnaire tool.