De tre beste restaurantene i Oslo

b
a

MAAEMO

Schweigaards gate 15 B

Maaemo er en restaurant med ambisjoner om å bidra med mer enn gode middager til businessfolk. Maaemo ønsker å bli en del av et nytt skandinavisk kjøkken, et kjøkken som Noma for alvor fikk fart på. Derfor har Maaemo ikke bare en kundebase bestående av nettopp gamle kjedelige revisorer og forretningsadvokater, men også studenter som har spart i månedsvis for å ta turen innom. I likhet med sin danske slektning sender Maaemo sine ansatte ut i skogen, i Ekebergåsen, i Nordmarka og Østmarka på jakt etter lokale råvarer. Alt bortsett fra vinen er kortreist og økologisk på Maaemo, men mest av alt så er alt utrolig godt. Moderne skandinavisk mat med to Michelin-stjerner. Bedre blir det ikke.

LOKK

Torggata 18

Lokk er noe så sjelden som en virkelig topp restaurant man faktisk har råd til å stikke og spise på noen ganger. Når det er sagt: restauranten hadde vært på listen selv om maten hadde kostet det dobbelte. Lokk er årets opptur og desidert største overraskelse. Råvarer av topp kvalitet, spennende og originale kombinasjoner og rause porsjoner. Kan man egentlig ønske seg mer? Spørsmålet er hvordan de greier det. Foruten topp fagkompetanse, handler det om tålmodighet og kunnskap om hvilke råvarer som er av topp kvalitet til enhver tid. Også det forferdelige overbrukte k-ordet, kreativitet. På lokk kombinerer de alt dette. resultatet er gourmethusmann til husmannspris.

GRILLERIET

Storgata 21-23

Da NATT&DAG besøkte Grilleriet ble vi imponert av en spennende meny, men også av koordinasjonen i det åpne kjøkkenet. Vi ble vitne til en danseforestilling som overgår noe av det som skjer på den andre siden av bygget, på Folketeateret. Dog er det heldigvis ikke bare koordinasjonen på det åpne kjøkkenet som imponerer. Grilleriet har spennende kombinasjoner og ikke minst en utmerket vinkelner, som komponerer en meget god vinmeny som følge til maten. En gedigen, og litt dunkel spisesal har med rette sneket seg inn som en ny favoritt blant stadig mer matglade oslofolk. Grilleriet tar nå over stafettpinnen fra Cantina Cortina (nominert i fjor) i denne kåringen på vegne av Folketeaterpassasjen, et av Oslos nye hovedsteder for gode matopplevelser.

Stem på din favoritt i skjemaet under:

{{0}} {{1}} {{2}}