Stilleleken

I loveWynona er høy på pæra før plateslipp og dropper refrenget.

Hei ILW, og takk for sist – et drøyt årsiden nå? Den plata dere snakket om for et år siden er ennå ikke kommet ut – kanskjelike greit at dere fikk headlinen “Avvikerne”?

– Takk for sist ja! Det tarlang tid å lage noe som er bra – om det gjør oss til avvikere, er det bare fint. Bandeter forøvrig satt sammen av NAV som et tiltak for å få oss i arbeid. Alle låtenemå godkjennes av kommunen.

#staytrygda. Dere ønsket å lage noe somikke er gjort før. Men lyden av ingenting og null refreng – er ikke denklisjéen litt oppbrukt?

– Ingen har laget denne platafør, så vi føler vi har gjort det vi skulle. Det er faktisk flere lyder pådenne skiva enn på den forrige. Det er forresten refreng på en av låtene også.Eller nesten da. Nesten et refreng. Kan minne om et refreng i hvert fall. Neiok, det er ingen refrenger. Hva syns dere? Liker dere å klappe i hendene ogsynge med?

Absolutt, rai rai! Senhøsten er lo-fidelityensårstid, det er vel ikke en tilfeldighet at plata kommer ut i slutten avnovember?

– Nei, det er ikke tilfeldig.Plata er spesialtilpasset for trøndersk vinterdepresjon. Vi slipper plata påCuba samtidig, i en mye mer dansbar og tilgjengelig utgave. Vi har gått på kursog lært oss å tilpasse oss markedet, noe som er viktig om vi skal bli rike ogberømte.

Hva er det dere ønsker å formidle, annetenn å være den vakre trøst mens trekkfuglene kvitrer rundt ekvator?

– Vær den du er, fred på jord,og fuck you. Noe sånt hadde vi tenkt. Dessuten vet vi hvem det var som kledde Finlandshetterpå statuene i byen for å støtte Pussy Riot, så det så. Og vi sier det ikkebort, så ikke spør.

Kunne ikke falt oss inn. Er dere littsom trekkfuglene, kanskje? Hvis ja, hvem er kråkene – dubstep’erne?

– Vi så en svær gjeng medkråker som angrep tårnet på Nidarosdomen her om dagen. Det var ganske kult. Viskal lage en kjempelang følsom låt om det tenkte vi, kanskje en hel konseptplate.Kanskje sammen med Trondheim Symfoniorkester. De er jo på tiltak og betalt avstaten sånn som oss, så det skulle jo passe fint.

Less is more, sier noen. Hvordan klarerfem personer å lage så lite lyd? Lekt mye stilleleken?

– Både ja og nei. Det er veldigvanskelig å ikke bli høy på pæra når man lager så bra musikk som vi gjør. Vistarter hver øving med å holde hender i en sirkel, og snakke nedsettende omhverandres utseende og evner. Det hjelper litt.

Satser dere på litt mer enn tretten personerpå konserten denne gangen?

– Vi skal være ni personer påscenen, og vi har utvidet lys og videocrew, så det blir dessverre ikke plasstil noen i salen. Det er veldig viktig hvis man skal få statsstøtte. Jo færresom hører, jo mer eksklusivt er det. Neste gang skal vi ha ingen på scenen ogingen i salen. Slikt blir det penger av.

Pengene ruller nok inn med denoppførselen der ja. Vi skulle jo egentlig på travbanen med 
dere her forleden,men vi sto for avviket. Hvordan gikk det, ble det noe
$$$?

– Travbanen er et topp sted, veldig synd de skal rivegreiene og bygge leiligheter. Vi er jo veldig følsomme mennesker, og syns deter urettferdig mot hestene å gjøre forskjell, så vi satset litt på alle.Likevel vant vi faktisk ikke, så vi skjønner ikke helt hva vi gjorde feil. Tartilbake det vi sa isted forresten. Riv skiten.

Er det på travbanen deresatser på å tjene $$$? Hvor mange album tror
dere at dere kommer til å selge?

– Vi kommer til å selge alle albumene vi har trykket.Alt er tilrettelagt markedet denne gangen. Tjener vi så mye penger at Truls kankjøpe nye strenger, har vi nådd målet.

ILove Wynona er Frode Sander Øien, Even Granås, Ellen Ersfjord, Truls Lorentzen,Einar Haave og Anders Langfjæran. ILW slipper albumet The Whiteroom Sessions påbade vinyl og CD den 30. November, og i den anledning blir det releasefest påBlæst. Lenger ned i artikkelen finner du videoen til førstesporet til det nye albumet. Videoen er laget av Annar Bjørgli.

X