SønDagsmat: MTV RiFF RaFF eR KUL

Fremover på NATT&DAG vil det hver søndag bli servert Søndagsmat! For deg som er sulten på mata greier.

Har du hørt om rapspillets Danser med Ulver?

NYtimes kalte han samtidskunst etter en konsert på Manhattan forrige torsdag der han startet med en 20minutters pressekonferanse som en del av opptreden. Viktige spørsmål som “Is riff raff gonna bring the rice out” ble spurt og besvart “Rice shall be brought”. “Ris” er selvfølgelig egenlagd sleng som RiFF RaFF prediker og betyr kokain.

embed:http://www.youtube.com/watch?v=ReMG-e562lg

Det tar han ikke mer enn ti sekunder ut i videoen før han viser hva det går i ved å sniffe en linje med cola med et sugerør allerede festet i nesen. Man skjønner at dette er en kis som har ting på stell.
De som vet om MTV RiFF RaFF a.k.a. Jody highroller a.k.a Kokayne Dawkins vet. Hvis du ikke vet tjommi, er det noe som mangler i livet ditt. Men frykt ikke, vi fikser deg.

embed:http://www.youtube.com/watch?v=LBsgNeCqLiA

RiFF RaFF – iN BRaZiL BaD BiTCH STRiPPER viser hvorfor denne kisen omtales som hip hoppens mest eksentriske karakter. Med gucci stekespader og lamper kjøpt av Mike Tyson har han lurt til seg 752,000 views og 2,300comments der mesteparten elsker å hate. Men all pr er god pr og det er gjennom et tungt hat elsk forhold MTV RiFF RaFF har blitt dyrket frem til en solid figur i aktuell pop kultur.

Det hele begynte med en kort opptreden i MTV programmet «From G’s to Gents», som handler om å gjøre gatetjommier om til høflige gentlemenn. RiFF RaFF var med i 2 episoder før han ble forvist fra programmet fordi han nektet å bli omgjort til noe annet enn han er. Som han sier selv, “I wassnt trying to change, I was trying to stack change”.

embed:http://vimeo.com/48800691

Det var akkurat dette RiFF RaFF gjorde, med TV-opptreden skapte han en sinnsykt viral interesse for seg selv. Alle ville sjekke ut hva denne gale fyren med mer is enn isbilen gjorde på. Og kisen leverte haugevis med mixtaper (mine favoritter)# Hilton Swag Vol.1, Rap Games Larry Bird, Life of a Tampax (denne siste tittelen, herre min hatt, OB tampongliv), ukentlige musikkvideoer og masse forskjellige videoer på youtube der han spiller en gammel bestemor. Han har også vært en jævel på å få med seg folk til å lage sanger med ham, og kan skilte med tungvektere som Soldja Boy Tell’em, Lil B, Wiz Kalifha, Action Bronson og Dirt Nasty og Andy Milonakis (Three Loco). Samarbeidet med Dirt og Andy er noe av det merkeligste greiene jeg har sett. Dirt Nasty så RiFF RaFF tilfeldig på et youtube freestyle-klipp, og han synes det han så var så jælla tidi, at Dirt kjøpte en flybillett fra Trailer-parken i Texas der RiFF RaFF bodde, til LA, bare for å henge ut med han og poppe piller i en bil og freestyle. Seansen ble filmet, og publisert som en videotriologi og en saus av WTF, LOLZ og narkogøy. Sjekk videoene her.

Etter dette har det bare vært god stemning for tjommien RaFF. Han signerte i forrige måned en 2.7 milliondollars (change stacked!!!!) kontrakt med super produsenten Diplo, som jobber med Beyonce, Usher, Snoop dogg, Major Lazer og Justin Bieber for å nevne noen. I kontrakten står det at hele 8 album skal mekkes og hele internett gleder seg. Alle de tyngste hypemagasinene har hoppet over artisten, men det finnes evig med videointerjuver, artikler, intervjuer og bildeserier. Alle er like sprø og RiFF RaFF holder seg like eksentrisk hver gang. Det er en karakter som har blitt ekte. En hvit gutt som kødder med å være gangster. Kødder med det for mye, og til slutt er han bare kødd på fulltid.

RiFF RaFF har litt til alle, hvis du liker mote? Marc Jacobs

embed:http://www.youtube.com/watch?v=3VD-wNeYMz8

Hvis du liker Chips og rolig musikk?

embed:http://www.youtube.com/watch?v=PSaVoZauuJc

Hvis du liker Cheif Keeif?

embed:http://www.youtube.com/watch?v=nB9au3UBSqI

Som du skjønner er RiFF RaFF en kis det er verdt å vite om, om du liker Hip Hop eller ikke. Bare humorverdien her er verdifull å ha med seg. Denne artisten har klart å lage et univers rundt seg selv som gir underholdning i uendelig med timer. Så om dere er på et vorsspill uten noe å snakke om, vis de litt RiFF RaFF og introduser han som den mest utflippende kisen i universet, for akkurat nå er han rapspillets James Franco!

RiFF RaFF har nemlig kommet seg til det store lerretet, i Harmony Korine’s (Kids, Gummo) nye film, Spring Breakers, hvor James Franco skal spille en karakter som er helt lik rapperen. Tidi hvordan disse virale greiene funker, hihi!

Kisen har kommet seg på remix av den fantastiske “Get Free” av Major Lazer

embed:http://www.youtube.com/watch?v=2jPEmZ9LHH8

Hvis du ikke ble lei kisen her, så har jeg videre lesning og interjuver under:
Wiki
Gawker artikkel
Pitchfork Selector
New York Times
The Fader: Video
I D
COMPLEX: Who is Riff Raff
selvfølgelig youtube kanalen hans
Og sjekk ut Tattoveringene hans, lolz

Jælla fet fransk hip hop blogger som har skrevet og laget noen drøyt fete artwork greier også! Sjekk ut!

P.s. Jeg sendte mail til han for et halvtår siden, da skulle han ha 16.000 norske kroner for å komme til Oslo, men nå etter Diplo-dealen skal han sikkert ha mer. Organiser spleiselag folkens! Jeg er med!

X