SøNDAGsMaT: BANG ! BANG !

Du vet du er kis når du blir kastet ut av instagram!

17 år og helt ute å kjøre. Nettopp vært i fengsel, bor hjemme hos bestemor og beskyldt for mord av stakkars Jojo. Han har nettopp blitt signert av interscope som holder super-tryner som dr.Dre, Eminem og 50cent, har 16 mill. visninger på sangen «Don’t Like» og 21 mill. visninger på remixen av Kanye West!

embed:http://www.youtube.com/watch?v=2WcRXJ4piHg

embed:http://www.youtube.com/watch?v=p1JJkMD1hE4

Dette er Amerikas nye rap-stjerne. På bare 6 måneder har han poppet opp på alle blogger, alle podcaster, og alle Youtube-kanaler. Pitchfork går av skaftet og nå har han blitt signet på det største rapselskapet i verden. Jeheiane.

Han har på seg Gucci-ski-briller. Jeg visste ikke at det fantes en gang. Gucci, Fendi, Polo, penger, guns, puling, liker ingenting, glorifisering av å være dum i hodet. Han ler av mord og er nesten blitt et symbol på krisetilstanden i Chicago for tiden. Fra 1. juni til 31.august ble det drept 152 folk i Chicago dette året. 38 av disse var tenåringer. Mange av drapene relatert til dopsalg og annet trap-shit men også på grunn av Twitter-beefs og generell aggresjon som har oppstått av å bo i de mest belastede nabolagene i Amerika. Tenk da: du har ikke blitt 20 en gang, så har du blitt skutt i hodet på grunn av en eller annen dum kommentar i en sang, eller fordi du skrev et eller annet bitchete på Twitter. Det var nettopp det som skjedde med stakkaren Jojo. 18år var han, hadde laget sang og greier, dessverre med et litt uvennlig budskap til rapperene Cheif Keef, Lil Reese og Lil Durk.

embed:http://www.youtube.com/watch?v=Ig0k2qqpoWQ

Dette synes ikke Cheif Keef eller hans fans i nabolaget var noe særlig. Senere kom det videoer av folk på gaten i Chicago som sa på youtube at de skulle drepe han og twitter tok helt av. 5. september drev Jojo og syklet rundt da det kom en bil forbi og skøt han ned. Bang bang. Nedsig. Dødsnedsig. Men det var det ikke alle som synes. Isteden for å slenge ut noe R.I.P. greier eller ha forståelse og kommentere på at det trist at Chicago har utviklet seg til murder capitol of the US, gikk Chief Keef ut på twitter og lo. Han lo seg i hel, han synes det var døds tidi at Jojo var død.

Snakk om å være umoralsk.

Men greien er, til mer fåkket opp du oppfører deg, til mer hype får du. Lupe Fiasco kom med tilsvaret «å ney! Dette er forferdelig! Jeg trekker meg fra rap hvis det er dette sjangeren skal assosierees med, Cheif Keef ødelegger all moral.» Internett blåste opp og Cheif Keef var igjen overskrifter på alle musikkmagasinene. Til og med Kingsize her i lille Norge skrev en liten artikkel om det. Jælla mye PR, jælla mye penger spart på å profilere sin nye artist for Interscope. $$$. Bang bang.

embed:http://www.youtube.com/watch?v=QFEhJfUcD1Q

Det er mye penger i å være ung og dum, unger! Og når det kommer til stykket er jo alt dette en del av et skapt image, en profil som passer enormt bra med musikksjangeren. Cheif Keef og Lil Jojo saken har allerede blitt omtalt som Tu Pac og Biggie 2012. Gjengstjærne rappen når nye høyder og sjokkerer fortsatt. Ikke minst belyser det hvordan slike nabolag som dette blir glemt, gunnare og dop florerer i barnehagene, hvor politiet har verken budsjetter eller kapasitet til å ordne opp. Heldigvis! For da hadde vi aldri hatt N.W.A., Three Six, Snoop (eller noe bra rap i det hele tatt) :(

Gønn på! Moral, that’s the shit I don’t like300

Her er noen andre fete rappere fra blodbyen Chicago!

Lil Durk – L’s Anthem

embed:http://www.youtube.com/watch?v=MntLMkF1z2c

Lil Reese ft. Cheif Keef – Traffic

embed:http://www.youtube.com/watch?v=WKSIP4BozVo

King Louie – Too Cool

embed:http://www.youtube.com/watch?v=MeqqHUsnq7s

Også hiver jeg med en link til den merkelige norske versjonen av don’t like her

Ha en god søndagskveld videre :D

X