Smil og Gift møter Charlotte Thorstvedt

Vi slo av mediehologrammet Charlotte Thorstvedt og møtte mennesket bak fasaden. Neida. Joda. Neida. Joda. KANSKJE.

b
a

SMIL Sorry, vi har ikke noe metamf her på huset, så håperc ava er bra nok for deg?
– Hæ? What? Hva sier du nå?

SMIL Sorry, vi har ikke noe metamf her på huset, så håper cava er bra nok for deg?
– Cava holder i massevis.

Skråstrektitteldronningen over alle skråstrektitler: Programleder/dj/produsent/fotballdatter/blogger/sosialantropolog/klesdesigner/Kjendis.no-erklærtkunstner/hobbyfotograf/maneater/modell/nyutnevnt sjefredaktør for musikknettmagasinet Hissig.

GIFT Hva vil du helst at vi skal kalle deg# MTV- Charlotte, X-factor-Charlotte, DJ-Charlotte, BikBok-Charlotte, kjendis.no-erklært-kunstner-Charlotte, eller bare hore? Og med hore mener vi ikke nødvendigvis en jente som ligger med menn for penger, det kan også være en som lever av mediaoppmerksomhet.
– Ohhhhhh, snap! Nei, Gud. Bare Charlotte holder i massevis. Hvertfall ikke «kunstner-Charlotte», det har jeg ikke krav på i det hele tatt. Det var andre folk som stod for den.

SMIL Ja, hva skjedde? Dagbladet lagde en sak på at du plutselig var blitt kunstner etter at du instagrammet et maleri av et pikeansikt du hadde laget?
– Ja, det var faktisk akkurat det som skjedde. Jeg burde kanskje male litt mer, for jeg fikk jo bra PR på dette her. Folk biter seg fast i de merkeligste ting.

GIFT Har du noen gang takket nei til en medieforespørsel?
– Jeg sier mye nei.

SMIL Til hva da?
– Se&Hør og Her&Nå. Eller, jeg prøver egentlig å styre unna sladderpresse.

GIFT Du tar ikke imot pengene?
– De har prøvd å få meg med på turer og «hjemme hos»-reportasjer, men jeg er ikke interessert i det. Jeg har ikke lyst til å hore meg ut på den måten.

SMIL Hva vil du helst være kjent for etter at du dør? Du har så mange skråstreker i tittelen din.
– Ja, jeg kan jo ikke ha businesskort lenger, det er jo alt for liten plass! Men jeg vil helst være kjent for DJ-greia og Hissig-greia. Alt som har med musikk å gjøre. Det er den viktigste lidenskapen min, selv om jeg liker å male og tegne og blablabla også. Det hadde vært dumt av meg å ikke gjøre disse tingene når jeg først får muligheten.

GIFT Er det egentlig noe du ikke kan tenke deg å bli kjent for etter at du dør?
– Jeg er ikke sånn kjempeglad i X-Factor-Charlotte. Det er ikke så representativt for hvem jeg er i det hele tatt. Hele den opplevelsen var preget av MAJOR ball-breaking stress, press, og jeg mista litt meg selv oppi det hele. Jeg var en 22 år gammel jente som skulle lede et av landets største TV-satsninger helt alene. Selv om det var en fin livserfaring, så var det ekstremt mye ansvar. MTV-Charlotte er mer meg.

GIFT Du som også er akademiker …
– Ja, nå har jeg akkurat levert masteroppgave min, så jeg kan snart kalle meg antropolog. Endelig en ordentlig tittel.

GIFT… kan du dra en spontan sosialantropologiskdiskursanalyse av din egen berømmelse?
– Oiiiiiiiii … av min egen berømmelse? Nei, uff. Det var en vanskelig oppgave. Jeg har hodet mitt stuck i den sabla masteroppgaveno m hvorvidt Pentecostalism i Latin-Amerika kan anses som en kvinnebevegelse. Men uff, nei, jeg synes berømmelse er så rart ord.

SMIL Vi som trodde du skrev masteroppgave om hallusinogenestoffer? Gikk feltarbeidet dårlig?
– Jeg hadde tenkt å skrive om Ayahuasca, DMT (hallusinogent stoff som får deg til å oppleve hvordan det er å dø, red. anm.), i latinamerikansk sjamankontekst. De tar det for å kommunisere med forfedrene sine og ånder. Jeg vurderte det, men gikk bort fra den ideen. Det er synd vi ikke får lov til å gjøre feltarbeid på master’n. Sånn er det. Men jeg har skrevet masse forskjellige oppgaver opp igjennom. Feministiske perspektiver på stripping, for eksempel. På Blindern.

GIFT Så ikke LSD på campus?
– Sånn er det på sosiologi-studiene, alle er veldig eksperimentelle på sånne ting. Hehe. Neida. Alle på skolen min i England (LSE, red. amn.) er skikkelig brainy nerds.

SMIL For mennesker som går ut på byen mer enn to ganger i måneden, så vet man jo at det er enn viss diskrepans mellom mediapersonaen Charlotte Thorstvedt og nachspiel-Charlotte Thorstvedt. Hvorfor holde på med dette Jekyll&Hyde-opplegget? Det må da bli litt slitsomt i lengden?
– Jeg er veldig sjeldent på nachspiel i disse dager altså, men ja … folk blir overrasket når de snakker med meg, for den jeg egentlig er reflekteres ikke i media i det hele tatt. Det er mange kjente folk som har det sånn. Man blir så mediavant og påpasselig med tanke på det man skal si og gjøre. Det er ikke uærlig, men jeg er ikke Vågard Unstad (rapper i A-Laget, red. anm.), liksom. Jeg skulle ønske jeg kunne vært mer frittalende som Vågard. Det hadde vel vært befriende. Men samtidig så er det vel ikke så mange som snakker til vennene sine på samme måte som de snakker til foreldrene sine for eksempel. Jeg må tenke på at de også leser det jeg sier i media.

GIFT Du sa til oss en gang at du ville «dra en Bill Hicks» i norsk presse.
– Har jeg sagt det?

SMIL Tror du siktet til dette sitatet? «If you don’t believe drugs have done good things for us, then go home and burn all your records, all your tapes, and all your CD’s because every one of those artists who have made brilliant music and enhanced your lives? RrrrrrrrrrrrrrrrrrEAL fucking high on drugs. The Beatles were so fucking high they let Ringo sing a few songs.»
– Det er jo sant. Hvis man tror at musikken til The Beatles kunne blitt laget uten at de eksperimenterte med LSD, så tror jeg at man … tar feil.

SMIL Rock’n’roll-gonzo-Lotty! Og musikkredaktør har du også blitt.
– Ja. Det er jævlig mye arbeid, men det har akkurat starta og vi vet at det krever mye før vi får noe fotfeste. Det var første lanseringsdag i dag med en helside i VG, og i tillegg til dét kom den Sandra Kolstad-puppe-greia, så serveren kræsjet to ganger bare i dag på grunn av all trafikken.

GIFT Du sensurerte et par brystvorter fordi du trodde det ikke er lov å publisere en nipple. Du vet at vi ikke bor i USA?
– Jeg er fersk i gamet så jeg visste ikke reglene. Jeg hadde aldri trodd det skulle bli så mye oppstyr rundt en pupp. Jeg digger pupper. Jeg synes det er kjempefint.

SMIL Jeg har dessverre aldri sett en fotoserie med deg der DU viser pupp!
– Hadde jeg vist puppene mine i en fotoserie, villedet blitt kjempe styr.

GIFT Hvordan stiller du deg til den såkalte «naken-debatten»?
– Jeg har tatt mange feministisk teori-kurs på Blindern, så jeg vet det er mange måter å se den saken på. Selv om det er innen feminisme, er ikke folk enige. På en side har man de som sier «la kvinner være frie og seksuelt frigjorte, og la dem gjøre hva de vil med sin egen kropp og hvis de vil vise seg fram, så gjør det». Man skal ikke begrense kvinner mer ved å si fyfy. Men så har du den andre siden som mener kvinner kler av seg bare for å please menn. The male gaze. Man blir en docile body, as Foucault would say. Det er mange måter å se det på.

GIFT Okay, blabla, men: hva mener DU? Hva er ditt teoretiske standpunkt?

SMIL Er det greit at Tone Damli viser glufsa i musikkvideoen?
– Jeg har ikke lyst til å uttale meg om hva Tone skal gjøre og ikke gjøre, men jeg synes det er jævlig kult at det ble en debatt rundt det.

SMIL Har du lest Vær Varsom-plakaten, forresten?
– Ja.

GIFT Kan du den utenat?
– Nei.

GIFT Du vet at du nå er juridisk og økonomisk ansvarlig for alt du publiserer som ansvarlig redaktør?
– Shit ass … Ja, man må jo faktisk tenke på sånne ting.

SMIL Er det forresten du som har skrevet «manifestet» til Hissig? Ganske ambisiøse saker. Innen ett år så har du revolusjonært norsk musikkjournalistikk altså?
– Hæ? Står det det?

SMIL Det kan tolkes sånn.
– Mener du den «musikk er ubegripelig»- teksten som er veldig filosofisk? Den var det ikke jeg som skrev. Dere skriver jo om litt mer snevre band i NATT&DAG, men vi i Hissig har lyst til å ta det ett hakk videre. Jeg vil at Hissig skal være Pitchfork i Norge.

GIFT Reeeally.
– Det er alltid der jeg går for å oppdage ny musikk. Jeg elsker å dele musikkfunn med folk. Det er derfor jeg er DJ.

Hvis man tror at musikken til The Beatles kunne blitt laget uten at de eksperimenterte med LSD, så tror jeg at man tar feil.

SMIL Hva synes du om P3, egentlig?

– Hm, ja. Det var interessant med Todd Terje-debatten. Jeg hører ikke på P3 lenger. Før var det veldig bra, men nå har det forandra seg så sinnsykt. Det er så masete med Skrillex og David Guetta hele tiden, så jeg hører heller på P1 eller P2. Men Lydverket på P3 er jo steinbra fortsatt. Jeg skjønner bare ikke hvorfor P3 vil spille den samme musikken som alle andre hele tiden? De skiller seg ikke noe ut fra for eksempel NRJ sånn som de pleide?

SMIL Når ble P3 døvt?
– Med kanalsjef Håkon Moslet, kanskje? Da Olle Abstract og Strangefruit og alle de dro. «Nå skal vi bli unge og hippe», virker det som P3 tenker. De er nok redde for å miste sine unge lyttere.

SMIL Har du forresten designet Hissig-logoen også?
– Det er Bjørn, han som er kreativt ansvarlig.

GIFT Ser ut som den kommer rett ut fra VK1 Medier og kommunikasjon.
– Ja. Dødningshodet. Vi har snakket litt om den logoen, ja.

GIFT Tema for denne NATT&DAG-utgaven er «Juks». Tenker det er passende å spørre om du har vært LITT inspirert av Phreek Plus One: «Passion» feat. Mr, White da du laget låta «Deep Breaths»?
– Hm? Den har jeg aldri hørt før. Nå har jeg ikke laget noe musikk på et år, men det var Nils Noa som lærte meg å lage det.

GIFT Hmmm.

SMIL Og hva synes du om å jukse for å få en finere kropp?
– Oi. Med plastic surgery?

SMIL Opp til deg.
– Hvis man virkelig har komplekser for noe, at en ting på kroppen din er skeiv eller ujevn eller noe som virkelig holder deg tilbake i livet, så kan det være greit. Men å fikse på ting hele tiden er ikke helt bra.Det fineste kommer fra naturens side.

SMIL Får du et bedre selvbilde av å være mye i media? Eller har det motsatt effekt, at du blir mer selvbevisst
– Du blir mye mer selvbevisst av å være i media. Nå har jeg levd med det siden jeg var 18, så jeg fikk fort bein i nesa. Men det var et sjokk da fremmede folk sa de HATET Charlotte Thorstvedt. Folk har sjeldent noe fint å si om andre på internett.

GIFT Vi har noen dilemmaer til deg. Først, mørkt medie-o-lemma: bli glemt, være ensom og tjukk resten av livet eller gifte deg med John Carew?
– Fy faen! Shit. Det første hørtes helt jævlig ut. Jeg hadde giftet meg med John Carew.

SMIL Mørkt sex-o-lemma: EN sextape med deg selv og en mann på avveie der du tar deg godt ut ELLER … aldri være listet på «mest sexy»-kåringer igjen.
– Nummer to!

SMIL Vi hører rykter om at du skal skrive bok også. Hva er dette? Enda noe å dytte inn i den lange skråstrektittelen din!
– Bok? Hvor har du det fra?

SMIL Man skal aldri avsløre kildene sine, redaktør Charlie.
– Nei, jeg skal ikke skrive bok. Jeg skal skrive en tekst på tretti sider for Aschehoug om feminisme, som én av tolv kvinner. Den skal handle om kvinner som kler av seg i media. Men ikke bok.

SMIL Feminist-Charlotte?
– For meg handler det å være feminist om å tro på likestilling. Det er ikke et farlig ord. Det har jeg null problem å bli assosiert med.

GIFT Er «perpetuere» egentlig et norsk ord? Det stod i manifestet. Ikke lett å vite meg deg, du snakker konstant The julekalendersk stavangersk.
– Jeg må ta en titt på det manifestet, jeg visste ikke at det skulle bli så mye fokus på det.

SMIL Perpetuere, penetrere. Det sies også at du er god i senga!

GIFT Vi har hørt at menn ofte får prestasjonsangst når des kal ligge med deg og ikke får den opp.
– Fra gutta? Ja. Jeg opplever det. Det er ikke lett å være gutt alltid.

SMIL Er det lett å være deg?
–  Jeg har et fint liv, jeg. Jeg er for det meste happy.

GIFT Hva er ditt beste sextriks?
– Wooow. Hehe. Rosa parykk. Sånn som Natalie Portman i «Closer». Jeg kjøpte en på Duo her om dagen.

GIFT Var det et PR-stunt å bli sammen med Henrik Thodesen?
– Absolutt ikke. Jeg skulle ønske at ingen skrev om det, eller at noen visste om det, for den saks skyld. Vi prøvde å holde det hemmelig så lenge som mulig.

SMIL Sa du ikke at Henrik Thodesen var din store kjærlighet på forsiden av Se&Hør?
– Jeg husker ikke å ha sagt det.

GIFT Hvor vanskelig er det å være kjæreste med Charlotte Thorstvedt?
– Det kan sikkert være litt vanskelig av og til. Jeg kan være veldig sta. Også er jeg veldig nazi på musikken, hehe.

SMIL Dikterer du smaken?
– Nei, jeg dikterer ikke, men Henrik spør meg ofte om musikktips. Han begynte å like housemusikk etter at han traff meg.

SMIL Er du mannen i forholdet? Alle mennene du har værts ammen med har vært litt «in touch med sin feminine side». Ikke at du nødvendigvis er så lesbete av deg, men det virker som det er du som svinger med pisken.
– Jeg liker veldig godt androgyne gutter. Jeg gjør det. Jeg liker ikke macho-barske folk.

GIFT Stylet du Henrik Thodesen under Øya-festivalen?
– Jeg presset på ham en liten prinsessehale. Jeg kaller Henrik «prinsessa» hele tiden. Hahaha.

SMIL Hahaha! Der kom mannen i forholdet, ja.
– Hehe, nå kommer det fram.