Numusic: Dag 1

b
a

Det er første kveld av Numusic på Tou Scene. Festivalen har flyttet hjem igjen både når det gjelder arrangementsted, men også musikalsk hevder de. De vil tilbake til røttene og med The Orb, Mad Professor, GusGus og Mouse on Mars blant dem som kroner line-upen er det gode forutsetninger for nettopp dette. Jeg er kommet denne kvelden for å få med meg islandske GusGus, men slik det er på Numusic -og dette er ofte det gode med festivalen- så går man mellom scenene og får med seg mye mer enn man opprinnelig hadde tenkt. Rammen rundt festivalen er fin på denne måten. Mens man går rundt mellom scenene treffer man andre av dem som deltar, musikere, crew, men også dem man bare treffer denne ene gangen i året. Det er Numusic og det bringer folk i sammen.

Jeg treffer Anders Gjerde da jeg kommer inn dørene til scene 1, der Spunk er i full gang med sine potente lyder og tydelige musikalske grep. Anders har nettopp spilt og er veldig fornøyd med opptredenen. -Det var et lydhørt publikum, sier han -det er sjelden jeg spiller for så mange og at så mange av dem som først kommer, blir til slutt.

Jeg vandrer videre etter å ha fått med meg Spunk, går innom scene 2 der det er mere støy og alternativ lyd med Lasse Passage, før jeg ender opp i Maskinhallen. Den norske duoen Lemaitre blir som et oppvarmingsband for GusGus. De leverer kontante og gode beats i en fin og poppa innpakning og fungerer veldig bra som dette. Det er mange som går og venter på GusGus. Stemningen er fin, men det kunne veldig gjerne vært svettere her. Det er ikke stappfullt, men nok folk til at vi dulter litt borti hverandre. Et par glow-sticks svinser også rundt i salen og smiler både ironisk og håpefullt. Med GusGus får vi det vi har ventet på. Et kraftfullt og oppløftende live-show med den ene lekkerbisken etter den andre. De klarer i tillegg å fylle på oppå rytmene med en mer kommunikativ og utadvendt sceneopptreden enn det som ofte er tilfelle innen klubb-musikken.

Jeg er glad og fornøyd. Nå er Numusic skikkelig åpna.