Hold maska når du strikker

«Jeg er littlei av å høre at butikkene utnytter oppskriften min og selger dere“tilsvarende” garn. Fra og med neste uke skal dere kunne kjøpe garnet gjennommeg! OK?!»

Slik lyder bloggentil Maria Skappel som er frustrert over alle de dårlige kopiene avSkappel-familiens landeplage: Skappel-genseren. Strikkegenseren har nemligblitt så populær at trekløveret nå selger «oppskriftskit«for 900 kr på nettet:

De første hundre“heldige” som bestiller herligheten får en signert totebag med etvelformulert «Lykke til! Dorthe» med på kjøpet.

«Se så gladevi er med Skappel-genser!» Så glad kan du bli også, men da må du følge denneoppskriften:

Ta turen tilklesbutikkenFreudian Kicksi jula 2011 (børst støvet avtidsmaskinen din eller brukfantasien), kjøp enFreudianKicksAngoraTopullgenser(bilde over), ta den med hjem og vis den frem. Kom så tilbake et pardagersenere for å kjøpe en genser til for datteren din, ha den på deg på ditteget TV-programSTILhvordu intervjuer de som laget og designet den, og så, her kommer rosinen ipølsedrakta,lag din egen prikk like genser. Selg genseren under eget navn, tjen penger, få massemedieoppmerksomhet av ukritiske motejournalister over hele landet med en historie om at den ble unnfanget som mammas strikkeprosjekt i romjulen 2011, publiser“oppskriften”, og få enda mer oppmerksomhet. Bruk deretter din egen genserkopi på nett og i aviser, lag et “oppskriftskit” og klag på billige knockoffsav din egen skamløse knockoff, få enda mer oppmerksomhet og tjen enda merpenger. Puh! Også må du selvsagt gamble på at ingen så deg med originalgenserenpå TV, i aviser eller på nett.

Om du vil ha detinn med store feite bokstaver kan du se den enkle 2 stegs overføringen fraandres design tilegen oppskriftunder:

1.Dorthe (eventuelt deg) iFreudianKicks Angora Topfra promo for TV-programmetSTILTV2.no/moteden20. februar 2012

2. Tegn en strektegning av genseren du kjøpte og publiser den under nyttnavn.

Eller du kan velge å gi high fives til de som fortjener det og deretter vurdere om det er like fett å klage på at andre kopierer deg.

Uansett hva du velger anbefaler vi å plukke opp den nye utgaven av NATT&DAG. Temaet er juks (hehe) og du finner den i stativene på fredag:

Også håper vi selvsagt å se deg på lanseringsfesten vår i samarbeid med Ultimafestivalen på Blå førstkommende fredag!

X