Nora

tgSTAN

Gjestespill på Black Box teater.

Ibsenfestivalen 24.-26.august

Når det anerkjente belgiske teaterkompaniet tgSTAN gjesterBlack Box teater under Ibsenfestivalen med sin forestilling Nora er det i etforsøk på å vise at Et dukkehjem har en verdi langt utover det å være enhistorisk studie av samfunnet i det 19. århundre. tgSTAN stiller spørsmål vedhvorvidt kvinners posisjon virkelig har endret seg siden 1879, ytrer en kritikkmot forbrukersamfunn og samfunnsmessig hykleri, og skisserer potensiellefallgruver for det velmøblerte hjem anno 2012. tgSTAN jobber uten regissør, oger svært skuespillerorienterte og udogmatiske: “Cocteau og Anouilh står side omside med Tsjekhov. Thomas Bernhard sidestilles med Ibsen og komedier av Wildeeller Shaw står side om side med essays av Diderot. Denne bredden reflektererikke et ønske om å presentere noe for enhver smak, men heller en veloverveid ogmeningsfull holdning overfor repertoaret de bygger seg. (…) Skuespillernesglede over å arbeide gjør at det gnistrer av forestillingene, samtidig som dekommuniserer sosiale og politiske poenger uten å moralisere”, skriver Black Boxteater om tgSTAN på sine hjemmesider. Og det er ingen hemmelighet at Black Boxteater har et godt øye til det belgiske kompaniet. Det er langt fra første (og sannsynligvis heller ikke siste)gang det belgiske kompaniet gjester teatret i Marstrandgata 8.

X