Hei, Ost & Kjex!

Hei Ost & Kjex, hva kan publikum forvente av dere på den store folkefesten i Folketeaterpassasjen i morgen kveld?

Tja, hva skal vi si. Vi to spiller litt forskjellig musikk. Det blir både musikk fra moderne tid og litt old school house. Men vi kjører på samme vibben og stemning på låtene. Det blir ikke av det særeste.

Så folkelig musikk til en folkelig kveld?

Nei fader, ikke skriv det. Det blir litt vokal og cutting edge house musikk. Vaskekte undergrunn house. Og disco. Ikke glem disco! Vi skal også spille noen egne debulåter som vi spilte for første gang under Øya på Blå, så det er ikke så mange som har hørt de enda.

Når kommer de ut da?

I oktober en gang.

Siden dette er en folkefest, så må vi jo være inkluderende og folkelige. Kan dere fortelle oss hvem dere er?

Vi er Ost og Kjex. To gamle menn på snart!!! 40 år som prøver å holde på ungdommen gjennom housemusikken. Vi har spilt sammen siden vi var 16 år gamle, men som den fargerike houseduoen, Ost og Kjex, har vi spilt sammen i 10 år. 10 år i år faktisk.

Hva slags mat gleder dere dere til å spise på Folkefesten?

Det må bli et godt knippe litt av hvert. Vi må sjekke ut alle restaurantene. Vi er veldig glad i mat skjønner´u. Og da spesielt ost og kjeks. Det pleier som oftes å bli en bit manchego.

Først lagde dere musikk ved hjelp av ost- og kjekslyder. Hvorfor la dere fra dere ostekniven og kjekspakka?

Det ble litt ambisiøst og tungvint i lengden. Vi brukte jo jævlig lang tid på det første albumet. Cirka 2 år. Det var morsomt å gjøre altså, men det sammenfalt litt da vi begynte å bli booka på klubber i Europa. Da gikk det opp for oss at vi måtte bytte ut kjekse-basstromma med elektronisk for å få fart på dansinga.

Dere har kallenavna Tore “Jazztobakk” Gjedrem og Petter “Hi-Fi” Haavik. Hvor kommer disse fra?

He-he. Kallenavnet, Jazztobakk, fikk jeg da jeg begynte som Dj på klubben Head-On i Rosenkrantz gate. Min svenske venn, Nikke, forklarte meg at de kaller weed for jazztobakk i Sverige og vi bestemte oss da for å kalle klubbkvelden min for jazztobakk. Og sånn fikk jeg det kallenavnet.
Hi-fi er et tullenavn. Han er flink med lyd, rett og slett. Petter liker egentlig ikke kallenavnet sitt, så fortsett å kall han det, hø-hø.

Ost-o-lemma: en dag med ridderost i bukselomma eller en dag med pultost smurt under nesa?

Oooo. Pult ost i nesa. Det gir gode assosiasjoner.

NATT&DAGs store folkefest. Oslos største innendørs utendørsservering. Gratis fingermat. Snille priser i baren. OST&KJEX (DIYnamic). deephouse-hitmaskinen BENOIT&SERGIO (FR/US), GRATIS INNGANG.

X