GROUPIE-GUIDE

Hva er det vi ikke hjelper deg med, egentlig? Det sies at Trondheim harkjærestegaranti, og vi kan opplyse at det samme gjelder for sexen.Er det noedet heller ikke er manko på i byen, så er det musikere. NATT&DAG guider degtil hvordan du skal få musikeren som passer for deg på kroken. Skitt fiske!

Merk deg at disse artistene kan være opptatte for øyeblikket, samt værei lange seriøse forhold – det tar vi naturligvis intet ansvar for. Men oppførdeg – musikere er mennesker de også. Kanskje ender du med å få deg en venn,samt ei signert lokal skive.

Poeten

Dette er den myke, dype og følsomme kunstnertypen. Går ofte med hatt og frakkog du finner ham som regel alene i baren mens han nipper til et glass rødvin ogskriver dikt. Poeten lar seg også rives med på en real fest, og kan oftesammenlignes med en bohem. Muligheter for at typen er litt uberegnelige, og duvet egentlig ikke helt hva du får før du prøver deg. Disse personene liker åtrekke seg litt tilbake fra offentligheten og liker seg best på Antikvariatet,Ramp og hjemmefester. Gjelder ofte Singer/Songwritere og soloartister med band.Gå etter låtskriveren/vokalisten, bandmedlemmene er som regel streitere.

Nord-Trøndern

Rånerrockeren som er lett å få øye på og også veldig lett å få til sengs. Dutrenger ikke øve deg på sjekkereplikker på forhånd, her holder det å vise fremet brøst eller to og du er game. Lurt å prøve seg før klokka elleve for de erofte ekstremt fulle, og det kan oppleves litt vanskelig å få kontakt. Du skalogså vite at det er ganske mange som har vært der før deg, men pytt pytt. Dufinner de som oftest på Blæst, Lundis og en eller annen random pub i Namsos.Det kan også være lurt å ha en viss kjennskap til ballerocken, lytt deg opp påMooving Oos, Nullskattesnylterne, Cute Crash Combo og Feet Punk. Du scorerekstra høyt om du sier at bandet vedkommende spiller i, lager bra musikk.

Hip-hopern

Fuck bitches, get money, sies det over en høy sko. Men da skal du huskepå at get money er det viktigste, så kommer hasjklumpen og amarettoen ogderetter kjæresten, eventuelt elskerinnen. Og her må vi floskle litt rundtlikestillingen da vi per dags dato ikke vet om én eneste kvinnelig hip-hopartist i Trondheim. En gang i tiden hadde vi legenden Stella Getz, som flyktetbyen for en decade tilbake. Men hip-hoperne er faktisk komplekse som alleandre. Noen ønsker kun jenta med de største puppene fra konserten, mens andrekonspiratoriske rappere ønsker mer den dypere samtalen om stjerner og sånn.Eller enda mer kompliserte ting som NATT&DAG ikke er skolerte nok til åforstå. Kjekt å finne ut hvilket stjernetegn de er på forhånd, samt les deg opppå Illuminati og et par Def Jux-rappere. Og sørg for å bli kjent med gutta påKoncept som kan geleide deg videre rett inn i armene på din favoritt hip-hoper.

Hotte tips: Sørsia Gerilja, Conurbia, Gode Ord Dør Sist, Bad Spit, Stillborn,Adi Pasha, Bromstad Billionaires.

Generasjonsrockeren
Dette er gjengen som allerede har skapt historie. De har spilt i flere band,vært gjennom flere epoker og var nok et mer ettertraktet ligg før i tiden ennnå. Disse typene er ikke like lette å oppdrive, og sjansen for å møte på de erstørst om du drar på konsert med Motorpsycho. Noen eksempler er I Love Wynona, nevnteMotorspycho, Cadillac og Sanderfinger. Det er overhengende fare for at gamlerøverhistorier fra turnelivet og litt klaging på at ting var bedre før blir detnærmeste du kommer dirty talk, så denne passer kanskje best for deg som harlitt nostalgisk hang.

Elekronikamusikern og DJ’en

Disse menneskene har havnet i samme kategori, dog de kommer gjerne fralangt forskjellige miljøer. De kan godt ha starta med å digge alt fra JoyDivision til J Dilla på ungdomskolen til å møtes i det uendelige (Les: In agalaxy far, far away) for å konkludere om at space is the place. Disse fårdj-oppdrag og underholdnings-forespørsler oftere enn konsertbookinger, men ernokså lette på tråden da de tror enhver form for oppmerksomhet betyr sex. Enissue som de alle deler, er at de alle er grisesjalu på Autolaser fordi han fårti ganger så mange spillejobber som dem. Felles drøm for disse er å bli stor iBerlin, så gjerne start samtalen med at du digger Berlin-greia. Samma hva detbetyr, liksom. Sjekk de gjerne opp på BrukBar/SUPA, Diskoteket og Blæst, omikke enda enklere# via Instagram. PS: Endel av disse er ikke like ambisiøse, såom du prøver deg på den trivielle plateskifteren, er faktisk enkel sjarm samt åspandere en øl det viktigste.

Hotte tips: Whose House?!!, Raw Juice, Autolaser,Amish 82, Cloudbusting, MIO, Bakklandet Dubcore, Rhythm Pleasure.

Kompetansemusikeren

Kompetansemusikeren er gjerne musikkutdannet på NTNU og ofte litt lik poeten iværemåte, men er kunstner gjennom toner og lydbilder fremfor ord. At du kanskjemå pine deg gjennom lange samtaler om musikk før du kommer til saken erdessverre et faktum. For å unngå lange og monotone monologer kan det være lurtå oppdatere seg på smal musikk. Disse musikerne er skolert til å kunne myeteori om mye som egentlig bare handler om følelser, så de har i utgangspunktetpotensiale til å lese seg opp på sex-teori også, men usikkert hvor lettoverførbart det er i teorien. Se etter konserter med band som er på lableneDayladore eller Riot Factory, vennene til flinkismusikerne spiller garantert i etav disse bandene og voila, der finner du disse typene.

Jazzvokalisten
På utkikk etter en skikkelig utfordring? Dette er sannsynligvis denvanskeligste dama å komme ned i buksa på i hele byen. Utad kan hun virkeoverlegen og way out of your league. Du ser henne sjeldent beruset på byen, menhvis du har kommet så langt at du får bli med henne på naschspiel ser du atisdronningen smelter over til den andre siden og du kan få et glimt av smilethennes. For å komme innpå henne kan du oppdatere deg på jazzfeminisme og dra igang en samtale om Ella Fitzgerald. Ofte sett sammen med kompetansemusikern.

Punkeren

Dette er én av to stereotyper som er godt representert hos begge kjønn. Kommeri mange forskjellige utgaver# soft og hardt, litt crossover i sjangeren. Utseendemessighar de gjerne slitte bandskjorter, nagler, dongeri, fiksa hår, tung sminke. Deer glade i å dra på byen, og du finner de over alt, bortsett fra nederst iNordre. Lettpulte folk. Hotte tips: Sugar Louise, Blomst, Askepop og Forræderi.

Yrkesmusikeren

For å komme i kontakt med denne typen bør du helst reise til Oslo. Han/hun harmest sannsynligvis fått seg jobb i NRK eller i husbandet til Allsang PåGrensen.

Metall&hardcore-rockeren

Tro det eller ei, av den mest perifere musikken i Norge, er detmetallrockeren som er noe å satse på. Han/hun kan virke til dels skremmende vedførste øyekast, gjerne om han/hun bader i blod og rødvin på scenen – ogbackstage fortsetter denne utingen. Men off stage kan vi hilse fra flere avTrondheims innbyggere om at det er nettopp metallrockeren som duger tilkjærestemateriale. Denne typen liker søndagsfilmen på TV3, Paradise Hotell ogblir nok med deg på Jay-Z konsert også. Hotte tips: Torch, The Hex, Sunswitch,Keep Of Kalessin, Goat The Head, Barren Womb, Ole Aune (Ikke musiker, menlikevel den viktigste metallfyren å prøve seg på. Dessuten kåret til Årets Navnav N&D i 2010).

Popmusikeren

Du finner de nok på Elixia, om ikke hjemme når de ser på repriser av Dawsons Creek og The O.C.

Hotte tips: Departure, St. Helen

X