Dra til Bloksberg!

Hvorfor har en hardwaretækno-duo fra Nordmøre rømt til Berlin for å slippe fri dyret og hilse på demoner?

Hei Bloksberg! Hvem er dere egentlig?

Vi er Bloksberg. Enhardwaretæknoduo fra Nordmøre, som bodde åtte år i Oslo og flytta til Berlinfor to måneder siden.

Hvorfor switcha dere fra SallySuicide og indie-rock til hardbarka techno?

Vi ble lei av å glane i gølvet ogville strekke oss lengre mot Matmos. Vi har alltid vært glad i å eksperimenteremed lyd, og synthesizere gjorde dette enklere. Også er det jo stas med en godrunde på dansegulvet også vel?

Klart det er stas. Hvorfor heterdere Bloksberg?

Vi har hørt historier om atDjevelen brukte å stelle istand en del råe parties verden rundt, med lokalefreaks, hekser og trollmenn. Dette syntes vi hørtes ut som bra greier. Viønsker å gjennoppta tradisjonen, fordi vi mener at dette er noe folk trenger.Bloksberg var en av plassene der dette fant sted.

Jeg har hørt at heksene smurteseg inn i narkotiske stoffer og mistet alle hemninger. Vet dere om dettestemmer?

Ja, kosteskaftet kan brukes til myemer enn å feie gulvet med.

Hva er egentlig krauttechno?

Aner ikke. Vi spiller Tækno.

Er det no forskjell på techno ogtækno? Eller er det bare distriktsslæng?

Techno er en sjanger. For osshandler Tækno om å slippe fri dyret, håndhilse på demoner og omfavne flammen.Mantraet er analoge synther og hardtslående basstromme. Distriktet har nok noemed saken å gjøre, men det er vel mer en motreaksjon på distriktets reformerteånd. Tækno er en filosofi.

Var dere 90-talls ravekids, eller er dere for unge til det?

Haha, vi var nok for unge på90-tallet ja. Vi ramla jo skikkelig ut på kraut-kjøret for 6-7 år siden og deter vel ikke til å skubbe under en stol at mye bra techno springer ut derifra.Kraftwerk ledet oss inn i fristelse og plutselig ser man at mange bands arbeidhar ledet folk dit før. Ta for eksempel Pink Floyd, Silver Apples inspirasjonpå sjangeren. Forskjellen mellom fanitullen og ei technolåt er vel heller ikkeså jævla stor?

Hvorfor flytta dere til Berlin?Rømte dere fra disco-Norge?

Nei, vi er økonomiske flyktninger.Og Berlin er en sinnsykt fet by. Vi finner det lettere å spille inn den førsteskiva vår her, av mange grunner. Det er mye bra med Disco-Norge og dessuten såskjer det mye annet bra enn disco i Oslo også. Lot-Lot, The Void, Heartattack,Primal Behaviour, Metafusion og Hr. Gudes ymse prosjekter. Håper vi ikke glemtenoen?

Dere bor sammen i et ett-roms-kollektiv i Berlin. Der lager dere også musikkenderes. Ofrer dere mye for musikken?

Hey, vi er tjuesju:) Sånn må detbli. Vi har hatt et veldig nært musikalsk samarbeid siden vi var seksten årgamle, og er gode venner. Vi fullfører hverandres setninger og krangler ombagateller, men klemmen er aldri langt unna. Haha, det er isåfall ikke noe merenn sjela som er ofret. Og det er vel ikke så farlig?

Har Berlin mistet den kreative,anarkistiske greia som var der på tidlig 90-tall?

Vi synes det fremdeles er dritbra. Det erveldig mye som skjer her. Alle de feteste dj-ene og liveactsene fra hele verdener innom her minst to ganger i året. Vi hører noe klaging på at de storeklubbene har mistet noe av sin sjarm, men versus Norge så er det fortsattganske så unikt. Og det popper jo opp masse nye, kule klubber og eventer heletiden. Men igjen, vi var ikke her på 90-tallet, så det vet vi lite om, men detså jævlig kult ut på film. Sammenlignet med de andre europeiske byers anarkismeog kreativitet så har iallefall ikke vi funnet maken enda.

Hvilke festivaler skal derespille på i sommer?

Vi venter fortsatt på bekreftelserfra folk. Så langt skal vi spille på et regnskogsrave i Stavanger i August medBloksberg. Det gleder vi oss sinnsykt til! Og så skal vi spille for SandraKolstad på blandt annet Åpningskonserten avEkkofestivalen i Bergen, Steinkjerfestivalen, og på Tou Camp i Stavanger.

Skal dere selv på noenfestivaler? Som publikum altså.

Tipper vi vil bli å finne pådansegulvet på Lot Lot presenterer Juan Atkins under øya. Det blirdriiitfett. Ellers så blir det nok noe klubbing i Berlin.

Hva er planen fremover?

Vi venter som sagt på svar fraarrangører for konserter i sommer/høst. Den siste av to låter som skal på vårførste 12″ blir nå miksa ferdig sammen med Robin Crafoord iløpet av et paruker. Så vi leter etter et passende label for den utgivelsen. Ellers så blirdet mer studioarbeid for å få ferdig plata vår og så har vi masse nye planerfor livesettet vårt. Det er med andre ord mye å gjøre framover. Vi har ogsåprodusert en låt for Sandra som vi gleder oss masse til å høre ferdigmiksa.

Hva synes dere om Skrillex?

HEHEHE. Det er utenfor våreparametre.

New in: Bloksberg skal spille på Sunkissed under Øyafestivalen. På torsdagen.

Sjekk Bloksberg sin SoundCloud-side her.

X