5 i bag’en – Espen Haa

Espen Haa er sammen med Astronaut og Marius Circus aktuell med den baleariske perlen Syden på Nomaden og Turkish Delight. I tillegg er han resident-DJ på Full Pupp på Blå. I kveld spiller han i fem timer på Nomaden! Se event for nærmere info.

1. Rahaan – “Make me whole” (Rahaan edit) (Disco deviance)

Rahhan fra Chicago gjør ingen skam på The Escorts “Make me over”. Dette er fulloktan boogie, upretensiøs festmusikk. Vokalen går gjennom hele låta, herlige saker.

2. Justin Vandervolgen – “Version 2” (Justin V edit) (Keep it cheap)

Keep it cheap er edit-etiketten til New York baserte Eric Duncan. Justin Vandervolgen, som har gjestet Oslo et par ganger, har laget en skikkelig feelgood discolåt. Låta bygger rundt et utrolig tøft groove, og en gitar som får foten til å tappe takten. Veldig kul låt.

3. Cos-Ber-Zam – “Ne Noya” (Daphni mix) (Jialong)

Skikkelig mongogroove. Kjenner ikke orginalen, og lite informasjon å hente fra debuten til Jialong-etiketten. Man of the moment Daphni, aka Caribou, eller Dan Snaith som det står i passet hans, står bak dette trollet av en låt. Funk og afrofunk, men ganske nedpå. Midtveis kommer det inn en basslinje fra helvete, og smilet brer seg over ansiktet. Tre kanonlåter på denne tolvern. Spesiell.

4. Pitchben – “Stand up” (Runaway dub) (Compost)

Starter med trommer og hi-hat, og det bare går og går og går. New Yorks Runaway går av med seiern her. Utrolig fengende techy house, der det at det ikke skjer noe særlig er hele greia for meg. Et lite breakdown, så er det på han igjen. Karisma!

5. Shawn Lee’s Ping Pong Orchestra – “San Diego” (Aficionado)

Klubben Aficionado er en Manchester-basert søndagsklubb, med mer sjarm enn de fleste. Moonboots og Jason Boardman har drevet kalaset i 15 år. Fokuset er på gode venner, baleariske perler, soft rock, og glemte b-sider. Etter alt for lang tid har de endelig bestemt seg for å dele med oss, i form av Aficionado 001. Så vidt jeg vet er denne fra en gang på 90-tallet, men høres ut som om den kom på 60-tallet. Denne er ikke for nattklubben, men sommeren er rett rundt hjørnet!

X