5 i bag’en – Charlotte Thorstvedt

5 i bag’en ruller videre. Vi gir oss ikke før hele kongeriket kjenner sitt housepensum. I anledning post-kvinnedag og at hun nylig slapp sin debutskive Salomé, lar vi Charlotte Thorstvedt plukke fem låter denne gangen. Enjoy!

1. Kellerkind – Backflash“ (Stil vor Talent)

Den Sveitsiske DJen Kellerkind fanget oppmerksomheten min nylig med denne låta “Backflash”. Varme basstoner, fet groove, seig tempo = rett i min gate. Deep house på sitt beste, og jeg garanterer at basslinjen vil sette seg på hjernen din.

2. Matt Fear – Nothing Stays the Same“ (Munis Digital)

Jeg digger alt Matt Fear rører om dagen. Han har knekt koden, og jeg vil gjerne vite alle hans produksjonshemmeligheter. Denne låten er ikke blant hans aller nyeste, men herre moses, den svinger. Derfor måtte jeg bare den med. Musikk som passer ypperlig til mørke, svettete undergrunnsklubber a la Villa i Oslo, hvor han faktisk spilte for ikke så lenge siden. Orgasmisk. Tror det kan være lurt å holde et øye med han her.

3. Hamid – If I could feat. Valentina (Jay Shepheard remix) (Murmur)

Denne låta kan virke litt mykere enn resten av utvalget her ved første inntrykk, men i klubbsetting derimot, tar den fullstendig av. Jeg har selv spilt den på Villa og da var det hæla i taket. Når bassen kommer tilbake etter breaket… Dansegulvet eksploderer. Er kjempefan av Jay Shepheard og digger stort sett alt det han gjør, og labelet hans Retrofit har konsekvent knakandes gode discoinspirerte utgivelser.

4. Noir – We2“ (Noir Music)

Nå avslører jeg mitt hemmelige våpen. Om jeg noen gang ser at det begynner å stagnere på dansegulvet, så er det bare å dra frem denne her – og vips – plutselig står alle og fist pumper i takt, eller utfører andre lignende technodanser med max innlevelse. Det er lett å bli hypnotisert av den enkle, repetitive grooven, og ikke minst de lekre vokalene. Inspirert av old school techno og house, denne monsterlåta er en sikker vinner som man absolutt vil droppe i prime-time!

5. Charlotte Thorsvedt – Arrhythmia (Alexander Skancke remix) (Universal)

Jeg klarte visst ikke å dy meg, jeg måtte bare anbefale en av mine egne låter fra debutplaten min Salomé. Har fått med meg en av norges flinkeste og kulesete sangerinner, Margaret Berger, og til å remixe råvarene har jeg hyret inn hjelp i form av Alexander Skancke, som er halvparten av Trondheims duoen Whiteshade. Er kjempefan av Whiteshade, som har gitt ut en del på Nils Noa sitt Troll Records, og Alex har gjort en kjempejobb med å gi låten min «the tech-house treatment».

X