Vinnerne av NATT&DAG-prisen: Oslo

b
a

FOR en bra kveld det var igår, om vi får si det selv!? Tusen takk til alle som møtte opp, regner med at det var bortimot 1000 stykker innom i løpet av kvelden – det er slettes ikke så verst altså. Takk til alle nominerte, takk til alle artistene som leverte fantastiske live-opptredener, takk til prisutdelerne som stilte opp, og Leo Ajkic, selvsagt, som bar hele utdelingen på de brede skuldrene sine i nystrøken skjorte, takk til dere som stemte, takk til dere som satt tålmodige i salen, takk til dere som lagde god stemning, takk til alle som klina, takk til alle som stod i kø utenfor i bitende kulde,takk til alleDJs som holdt huset varmt, ogtakk til alle som ble drita.


Og gratulerer til dere som vant. Vel fuckings fortjent.

ÅretsKlubb:Tommy Tirsdag (medTommy Tee & Kenny Bong)

Årets Klubb har laget topp stemning hele året og gitt ethjem til en sjanger som har savnet et fast tilholdssted i byen vår. Drøyt hvertredje uke har de tatt ova et utested i Oslo, og fylt det til randen meddiverse gjesteartister og MC´s. Det startet med Fisk&Vilt, senere har deetablert seg på Jæger.

Årets Bar:
Turkish Delight

Gjennom hele året har Årets Bar hatt solide og variertebookinger innenfor alle sjangre. Med ren og skjær musikkglede har de på korttid opparbeidet en varm atmosfære med internasjonalt tilsnitt hvor forventingerblir møtt med overraskelser og kontinuerlig utvikling.

Årets Restaurant:
St. Lars

Årets Restaurant erkjent for både lokale gjengangere og folk som valfarter langveisfra for å nytefantastisk og original, men ujålete mat. De er imponerende nøye med detaljene,og mantraet er: Gode Råvarer.

Årets Kunst:
NoPlace

Årets Kunst går til et galleri med utstillingsaktivitet ogprogram som utfordrer langt mer etablerte institusjoner. Uten store budsjetterhar Det Svarte Gulvet i Gamlebyen posisjonert seg som et kraftsenter i byenskunstnerdrevne galleriverden.

Årets Scenekunst:
Jeg var Fritz Moen(Teater Manu og Riksteatret)

Årets Scenekunst er en samproduksjon vi gjerne vil se flereav. Forestillingen treffer en rett i hjertet med sin blanding av stand-up ogalvor, action og teaterlek, magi og frustrasjon.

Årets Film:
Hodejegerne

Årets Film er et stykke genuint og godt filmhåndverk.Temperaturen stiger som den skal, mens filmfotograf og setdesigner kontinuerligsørger for en vakker rammefortelling. Enklere – og vanskeligere – er det ikke.Og på toppen av regissørens vellykkede bokadapsjon står sterke skuespillerprestasjoner.

Årets Skive
Signs of FerventDevotion,Rumble in Rhodos

Årets Skive har forfinet og perfeksjonert sittumiskjennelige uttrykk: en plate spekket med kontraster som glir over ihverandre uten hensyn til sjangeroverskridelser, og får med det etsammensmeltet lydbilde av metallisk, soft og rått.

Årets Live Act:
Ulver

Årets Live Act var lenge et fenomen forbeholdtstudioproduksjoner, og fans fra hele verden måtte vente mange år før de fikkoppleve magien live på en scene. Men når de først tok steget ut på scenen,gjorde de det med hensikt. En live-opplevelse av de sjeldne med en koreografiav lyd, lys og bilde som overvelder og sluker deg hel.

Årets Stemme:Thomas Seltzer(Trygdekontoret)

Årets Stemme har gjennom hele 2011 satt ord på andresstillheter. Humor tas på alvor og stemmen er like solid og trygg, som presis ogspissformulert når den med sine gjester, tema og sårt savnede diskusjoner harevnet å sette dagsorden.

Årets Navn:
Black Box Teater

Årets Navn har i en årrekke satt sin ære i å være nyskapendeog kompromissløs. Ved å bevege seg på tvers av sjangre og med en åpenhet fornye samarbeid og utfordringer, har Årets Navn blitt en institusjon som stadigoverrasker og inspirerer.

Sjekk ut vinnerne fra NATT&DAG-prisen i Trondheim her, og følge med til uka for prisutdeling og vinnere i Bergen og Stavanger.

Merk: Bildeserien oppdateres med flere pics fortløpende