Smil&Gift møter Armageddish Fetish

Armageddish Fetish har iallfall ikke pissa på seg sjøl for å holde varmen – varmt er det i helvete uansett.

[1] Er dere spesielt sjokkertover at det er alltid Natt&Dag som tar kontakt med dere, og ikke … eh,Byavisa?

Nei …

[1] Har dere noen gang blittoppringt av noen andre medier i det hele tatt?

Bad Spit: Jeg har vel vært iByavisa faktisk, for en lang stund tilbake.

Grotesk: Språkbruk og temavalghar ikke vært kosher nok for annet enn slikehipsterforum ennå.

[6] Hvor er det blitt av deandre medlemmene, og hva gjør de?

Bad Spit, Stillborn: Noen erhøyt utdannet med gode jobber, andre ikke. Men om det hadde kommet fram hva derappa om før, hadde det ikke tatt seg bra ut for jobbene de har nå, hehe.

[6] Finnes det en verdig grunntil at den særdeles pene logoen deres dukket opp som fanpage på facebook igjen?Har vi noe å glede oss til?

Bad Spit: Det var mest på grunnav nostalgi, men vi har planer om å gjøre noe nytt. Oss tre. Blantannet jeg og Makaber har snakket om noe, men vi får se hva som skjer.

[1] Ja, hvorfor begynte ikkedere med metal i stedet for rap? Trodde det åpenbart var det som var Satansmusikk i utgangspunktet?

Stillborn: Hey, jeg har et enmannsblackmetallband ved navn Blodig Blomst!Hedonophobia 666. Chieah!

Grotesk: Jeg har et prosjekt pågang med en kar som spilte i Mayhem en gang i tida, det blir hardt.

[1] Hvorfor brukte dereungdomstida på pess?

Grotesk: Vi var ungdom, og altvar bare stort sett pess.

Stillborn, Bad Spit: Næh, vivar da sunne, fornuftige gutter vi.

[6] Hva brukte dere tida påellers da, når dere ikke rappa om hvor jævlig alt var?

Grotesk: Ikke noe særligfornuftig, men minst halvparten av den perioden har gått i glemmeboka for mindel. Due to prescriptions og den slags …

Bad Spit: Jeg møtte Grotesk påUFFA og dro ham med på nachspiel hvor han spydde under kjøkkenteppet mitt. Spypå veggene var det også. Oppdaget det en uke etterpå, da lukta hadde satt seggodt.

[1] Så ingen felles møtestasjonpå korøvelse med andre ord? Hva er det som får vanlig sunn oppegående ungdomtil å rappe om å skjære hull i folk og stikke tissen i såret?

Stillborn: Jeg har vel stortsett holdt meg unna den slags linjer, men har velhatt et par strofer som harhatt litt gorye referanser. Jeg har i alle fall ikke settmeg selv som noen horrorrapper,men fikk kjapt det stempelet likevel.

[6] Fort gjort når man er påsamme nachspiel?

Bad Spit: Det var jo ingen avoss som kalte oss selv for horror, det er det andre som har konkludert medetter kjente rappere som Cage og Necro fikk stempelet, og det vi gjorde kunneminne om de. Men jeg har alltid sett over grensen til Sverige og til det dekalte overdreven voldsironi med masse humor.

[1] Men fatter du selv nårrapper om å rompepule katta til folk at det blir oppfatta som horror?

Bad Spit: Det er jo så overdrevetteit at det kan bli morsomt. Det var jo lek med ord, og en ny måte og rappe på.Det blir som en freestylebattle, bare at vi kompliserer det litt mer enn detsom var vanlig på den tiden. Og da er det enklere å starte på et lavt nivå hvorman bare pusha hverandre til å si verre og verre ting bare for å si det. Detvar jo ikke bare voldsironi – vi hadde jo gruppa Verna Bedrift som bare handletom å være teit.

[6] Mye bedre. Men er dereklare over at små kids blasta rappen deres i stua mens mor og far hørte på?

Bad Spit: Jeg er klar over det.Jeg har selv et onkelbarn …

[1] The person formally knownas Ståle Stiil posta jo på facebook at dattera hans satt blid og fornøyd bak ibilen hans og ropte “Vi skate skateboard”. Blir det litt verre for deres barn?

Bad Spit: Det var vel aldrimeninga at det meste av det vi lagde skulle frami offentligheten, selv om detmeste ligger ute på nett nå. Jeg synes det er flaut å høre på i dag, sikkertfordi terskelen for hva jeg sier har gått litt opp. Samme med skamvettet, haha.Ikke for å disse det gamle, jeg vet mange likte den gamle greia godt. Jeg harforresten ikke barn.

Stillborn: Som barn vokste vijo selv opp med den tids musikk. Jeg spiller jo ikkemusikken min for dattera mi.

[1] Men hun kan kjapt ramleover det på Youtube?

Bad Spit: Makaber fortalte megat sønnen hans ropte “din helvetes fettbolt”,noe som jeg hadde sagt på enintro i en eller annen demo-låt.

[1] Alltid hyggelig å kunnepåvirke den yngre generasjon. Tror dere det finnes en del som ikke bare fantdette underholdende, men også inspirerende?

Grotesk: Tror ikke jeg harinspirert noen til gladvold, men kanskje noesubstanseksperimentering. Mendet er jo bare sunt.

Bad Spit: Det var derfor jegkalte den første skiva mi Bag Full Av Våpen,Hodet Fullt Av Dataspill også. Jeg mener man må være ganske dum for å blipåvirka av det, så nettopp kjørte jeg et spill på det. Unger forstår det ikkeuansett, og det er jo ikke musikk for unger. Da kan du sammenligne det medJudas Priest på åttitallet og rettsaken medselvmordene etter å ha spilt plata baklengs. Det blir for dumt. Jeg hadde enopplevelse med en fan en gang som tolket tekstene mine littfor bokstavelig og fikk planer. Jeg fikk heldigvis avverga det ved å forklare fyren at det jeg skrev bare varironi.

[1] Lars Von Trier fikk jo drøykritikk etter 22. juli fordi storfilmen hans Dogville var en av massemorderens favorittfilmer. Kan psykopater bli like inspirert til åutføre sine handlinger av en eplemost som av tekstene deres?

Grotesk: Ja. Er du gal, så erdu gal. Vi har like lite ansvar som eplemost-produsenten.

[6] Om dere hadde vært youngteens i 2011, hadde dere holdt på med samma greia da også?

Bad Spit: Altså, de gamletekstene beskriver jo ikke meg som person, eller hvordan jeg tenkte. Man setterseg inn i en mind state for å sjokkere. Shock rap, rett og slett. Det vi gjordeda var en reaksjon på det bestående på den tiden. Alt var bare ironisk. Om jegskulle gjort alt på nytt igjen hadde jeg nok drevet med noe annet enn rap.

Stillborn: Men nå har jo allrap blitt pop.

Bad Spit: Men det var jo det daogså?

Stillborn: På den tiden var detWhimsical og alt det andre tullet på MTV. Puff Daddy og Jiggy rap.

Grotesk: Rapkan jo være så mangt, for min del er det humor jeg kicker mest på. Jeg hørerbare så vidt på rap i dag, så kanskje det har kommet noe nytt, men synsfortsatt det er gamle Eminem-vers/freestyles og lignende som er de fetestegreiene ever. Og det er den type humor jeg alltid har hatt. Jeg holder meg mesttil å rappe om situasjoner med dop og fucked up folk i full konjugasjon framforvold nå til dags, for jeg har kanskje litt mer peiling på det.

Bad Spit: Jeg hadde en linje påen gammel demo der jeg sa “Armageddish Fetish, bare fordi verden er sjuk” ogdet er jo det det handler om. Verdenjo helt på trynet og for meg står geddish for verdens evne og vilje til åutrydde seg selv. På den tiden var det ofte jeg forsøkte å ta på meg en rollesom avspeilet verden, selv om dette kanskje til tider var klønete gjort.

[6] Er verden blitt verre nå enn for ti årsiden?

Stillborn: Det har alltid vært like ille.Om du har hørt på en del som ble sagt påden tida, så stemmer jo det meste ganskegodt.

Grotesk: Det er akkurat like ille som detalltid har vært.

[6] På hvilken måte har 22. julipåvirket dere?

Stillborn: Jeg synes det varforferdelig trist som alle andre, men jeg ble ikkesjokkert. Verden er full avgale folk, så hvorfor skulle ikke dette skjedd før?

[6] Er ekskludering avmennesker en del av faktoren? Folk som står utenfor samfunnet og ikke oppleverden tilknyttingen til fellesskapet?

Grotesk: Jeghar all slags sympati og empati for de involverte fra Utøya og Oslo, men detjeg er mest skremt over er reaksjonen til folk flest. Norske flagg på facebook,høy nasjonalisme og altfor lite info. Det blir som en dans etterpropagandaapparatets pipe.

Stillborn: Jeg satt med tårer iøynene som alle andre. Men jeg har gått og ventet på dette i ti år, og synesdet er rart at ingen har klikka på den måten før.

[1] Vi aner en liten form for misantropi påArkana også, Bad Spit?

Bad Spit: Ja, da er jeg vel kanskje littmisantropisk av meg da. Det er jo flere andre rappere som har sagt det sammetil meg. Men det betyr ikke at jeg vil noen noe vondt. Jeg har vel bare blittsånn. Jeg har ikke så veldig mye troen på mennesket lenger. Hvis pessimisme kanvære objektivitet, så er jeg vel litt pessimistisk. Folk vil jo stort sett ikkeannet enn å pesse på seg sjøl.

[6] Hah, pess, pessimisme!Kaizer Snåsa, var det ment som et pseydonym, for å skille mellom politisk rapog pess?

Bad Spit: Kaizer Snåsa var joet ordspill på Keyzer Söze … men nei. Og jeg tenkte å skifte navn før jeg slappArkana, men det er til syvende sistBad Spit jeg er blitt kjent som. Selv om navnet og stilen kanskje ikke hengerhelt sammen lenger.

[1] Har dere noen andre hobbyerenn LSD og Nyhetsspeilet for tida?

Bad Spit: Kan ikke si jeg er såopptatt av noen av de to tingene.

Grotesk: Det går mer i fleinsoppog Infowars.

[6] Hva med fotball? Cricket? Crockert?

Grotesk: Jeg spilte jo fotball, men …

[1] … det funka dårlig på syre?

Stillborn: Mest crack i Namsos.

[1] Hvis dere skulle skapt enNew World Order selv, hva skulle dere gjort da?

Bad Spit: Det er jo heltumulig. Da må man jo tvinge folk til å gjøre ting, og det er jo nettopp denverdenen vi ikke vil ha. Sånt skjerjo under tvang. Man må starte med enkeltindividet.[6] Men tror dere påkjærligheten da? Siden dere vil bli fri fra den makteliten dere beskriver?

Stillborn: Jeg trodde på den,helt til det gikk til helvete. Joda, jeg tror da på kjærligheten. Vi er paganhippies hele gjengen.

Bad Spit: Maktelite er jo enting. Men jeg ønsker helst å bli fri fra subjektivetilstander. Men det kommer ogsåan på hvordan du definerer kjærlighet.

Grotesk: Jeg tror i alle fallikke på å innføre noe ferdig system, som er så perfekt planlagt at alt baresklir på plass, vi mennesker er jo alt for korrupte av natur. Det systemet vihar nå er jo bygd opp av mennesker, og vi er jo ikke i stand til å hamedfølelse lenger enn vi kan se. Og da blir det for dumt med pompøse minneseremonierfor ofrene i Oslo mens vi samtidig er nede i Libya og bomber skiten utavuskyldige folk, og er grim på verdensbasis.

[1] Skal vi slutte og sørgeogså da? Eller skal vi sørge hele tida?

Grotesk: Nei, men det blir barepr-jippo og lukter psyops for min del. Vi har jo ikke noen virkelig vilje til åendre oss. Vi slår oss selv på brystet og roper om at vi gir så og så myeu-hjelp av statsbudsjettet, men hele økonomien til Vesten handler jo bare om åutnytte U-land uansett, så de TV-aksjonene og den slags seremonier blir etspill for å gi oss selv bedre samvittighet. Så lenge det er denne tankegangensom regjerer kommer jeg nok til å være en smule misantrop.

[6] Hva kan vi gjøre da, for atgjennomsnittsmenneskets lykketilstand skal bedres?

Bad Spit: Kjøpe mer ting, talykkepiller og jobbe førti timer i døgnet, er det det alle vil? Neida, lykke errelativt.

Grotesk: Nazijazzen kommer tilå svinge nedi bunkersen et par år til, men det kommer til å smelle til slutt.

[6] Dere har jo rappa en del omdimensjonsskifter som Time Warp og Astro Tourists. Har dere noe å si om denpartikkelen som antageligvis reiser raskere enn lysets hastighet?

Stillborn: Men da snakker vi ominne i hodet til folk. Inner space travel.

Grotesk: Det er vel begynnelsenpå et paradigmeskifte i vitenskapsteorien, hvis det stemmer. Vi har vel ikkefunnet ut alt enda, selv om vi liker å tro det.

Bad Spit: Det beviser bare igjen at ting erikke som vi trodde de var.

Grotesk: I forhold tildimensjoner og denslags er det jo bare å se på string theory, som prøver åforene kvantemekanikk og relativitetsteorien. Der kreves jo flere dimensjonerfor å matematikken til å gå opp. Og dette er jo noe som prominente fysikere tarseriøst, så det er jo ikke så nødvendigvis så farfetched som det høres ut.Greia med den partikkelen igjen er at vi ikke har satt sammen kvantefysikk medrelativitetsteorien ennå. Vi finner ikke den relasjonen, og da er det en del avbildet som mangler. Om det finnes ekstra dimensjoner, så tror jeg ikke vi kanmåle det utifra hvordan vi måler ting fysisk nå.

[6] Får vi for mye eller forlite informasjon?

Stillborn. Altfor lite. Men deter forskjell på nyheter og informasjon. Det er altfor stor fokus på mainstreamenyheter.

[6] Er det vi som er for latetil å finne den riktige informasjonen?

Stillborn: Jeg tror folk trivesgodt i latskapen.

Grotesk: Så lenge folk fårservert en svart hvit historie om en villmann man kan hate slik at den gruppenman selv tilhører får litt shine er folk fornøyde. Jeg syns vi er på noe tyskerne-på-tredvetallet-shit.

[6] Det må jo være godt noenganger å lene seg tilbake i saccosekken, spise sopp og taco og se på Skavlan?

Stillborn: Ja, det er jo det vier opplært til å gjøre.

Grotesk: Jeg gjør jo det, bareikke nødvendigvis med Skavlan.

[6]Klarer du å se enJennifer Aniston-film på en søndag da?

Grotesk: Nei.

Stillborn: Jeg er blitt mye mersånn. Jeg er jo blitt far og må se på Disney Channel.

[6] Var ikke detfryktinngytende deilig?

Stillborn: Jeg ble mer skremtover hvordan de klarer å hjernevaske oss i tidlig alder.

Bad Spit: Ja, nå spiser jegbare makrell i tomat på senga og sovner uten å pusse tennene …

[1] Ser dere ned på de som spisertaco og ser på Ivar Dyrhaug?

Grotesk: Hater ikke nødvendigvis påIvar, men hvis folk velger å være ignorante og komfortable framfor å i det heletatt prøve å se noe sannhet, kan de ryke og reise for min del. Men mange harikke har rukket å komme seg ut av konformisthelvetet og er offer for sineomgivelser. Å nyte øyeblikket er ikke synonymt med å se TV2s lørdagsbuffet avmannskit ihvertfall.

Bad Spit: Jeg tror alle er påhvert sitt punkt i form av en læresyklus. Så allemå få lov å være der til de tarsteget videre. Jeg sier ikke at jeg er opphøyd,kanskje jeg stiller ganske lavtselv, hvem vet.

Stillborn: Ta deg heller en tur i skogen. Vi har sagt mye rart, men endel avdet står jeg for. Jeg begynte åtenke da jeg måtte vaksinere dattera mi, mengjorde det likevel.

Grotesk: Vi vet så inderlig godt at viikke gjør noe godt i å sitte å glo på en TV. Her sitter vi med alle godene ihele verden, deler så vidt med andre og samtidig skryter det flotte demokratietvårt opp i skyene. Se på den globale fordelinga. Vi er veldig klare over at dener skjev, men så lenge vi ikke gjør noe med det, er vi jo indirekte skyldige iå påføre andre skade.

[1] Så itjnå Jennifer Anistonher. Erdet en fordel å komme fra bygda når man holder på med den type rap dere forvalter?

Stillborn: Originaliteten blirnok bedre. Ingen av oss har fulgt strømmen.Ingen kunne fortelle osshvordan vi skulle gjøre det.

[6] Men dere er jo ganskeopplyst?

Grotesk: Haha,nei det vil jeg slett ikke si.

Bad Spit: Jeg kan vel baresnakke for meg selv her, men tekstene har joutviklet seg fra pess tilkonspirasjonsrap til neste steg igjen. Man må innom jungel av pess for å finneut hvor man skal.

[1] Vent, jeg skal telle opphvor mange ganger ordet pess ble nevnt.

Bad Spit: Det ordet har vi copyrightpå.

Grotesk: Æ like pess.

Bad Spit: Jeg er jo også fra en liten plass# Malvik og metallmiljøet,så det vargodtinspirert av grindcore, black og doom metal, og da har man allerede den tankegangen. Man tenker på det somunderholdning.

[6[ Trøndersk rap er mye merselvironisk enn annen norsk rap?

Stillborn: Jeg har alltid værtganske lam jeg, og er på den vibben ennå.Navnet mitt betyr jo dødfødt.Verden er jo så syk uansett at de fleste erdødfødte.

[1] Prøver du å si at du er duen mislykka abort?

Stillborn: Ja.

[6] Natt&Dag-journalist og eks-PenJakke Mathias Rødahl hevdet i forrge nummer at hip-hop-sjangeren har pissa påseg sjøl for å holde varmen. Hvorfor har ikke dere pissa på dere selv? Er detvarmt nok i helvete fra før av?

Bad Spit: Hanskriver “vi trenger artister som tør åta sjanser igjen”, men det har aldri vært et problem. Problemet er at platebransjenog media ikke vil ta sjanser på artister som tar sjanser. Men sånn har detalltid vært, mainstream-artister stjeler kreativitet og originaleideer/konsepter fraundergrunnen og pakker det inn på nytt på sin måte. Som sjelløse psykiskevampyrer som ikkeklarer å overleve om de ikke stjeler kreativ energi fra de som faktisk har det.Jeg tror at vi ikke har“pessa på oss sjøl” fordi vi alltid har gjort det vi har følt har vært riktigfor oss musikalsk sett,at vi har sett hvordan ting fungerer og vil være en motvekt eller motreaksjontil mainstreamen somalltid vil forbli den samme, men med ny innpakning for å tilpasse seg tiden.Same shit, different toilet. Jeg har alltid hatt DIY-holdninga så de får baregjøre hva de vil, så gjør jeg mitt. Om jeg skal bli bita igjen så finner jeg pånoe nytt som alltid.

Grotesk:Jeg har jo prøvd å hore meg litt med popbeats og autotune med BromstadBillionaires. Men jeg rappa fremdeles om det gode gamle – altså drugs ogoverdreven ironi. Men det er jo ikke alle som forstår det og tror jeg bare gårrundt og selger makka om dagene. Men pakk det inn som konformistjuggel så hørerfolk ihvertfall på, hehe.

[6] Hvem skal vi se opp for nå da?

Stillborn: Folk skal se oppfor oss. Vi ska pess på folk.

Bad Spit: Det kommer en Loop Echo-skiverett rundt hjørnet nå som jeg har vært med å produsere. Jeg driver også åpusler så smått med nye solo-ting.

Stillborn: Og forhåpentligvisnoe Astro Tourists også med meg og Grotesk etterhvert. Jeg og Bad Spit som WindowFallers kommer også til å lage noe snart.

Grotesk: Detkommer noe Bromstad-greier sjø, bedre sent enn aldri. Også holder jeg på medlitte ymse småprosjekter hvor jeg får litt hjelp av diverse rare folk. så vifår se hva det blir til.

[1] Mye snakk på dere …

Grotesk: Ja, det er jo det somer hip-hop-miljøet i sitt ess, vi sitter på nachspiel og prater om de låtene viskal lage.

Armageddish Fetish startet opp på slutten av nittitallet som et produksjonsnavnfor Bad Spit , men det utviklet seg mer eller mindre til et løst sammensatt hip-hopkollektiv med medlemmene Bad Spit, Grotesk, Shit Rich, Stillborn, Støgg SomFaen og Makaber. Det gikk i voldsironiske tekster godt inspirert av Necro og Cagesom et innspill til poprapen på den tida. Sjangeren ble etter hvert kalt horrorcore.Etterhvert som puberteten slapp og voksenpoengene ble tvunget nedover halsenderes, har de utviklet nye stiler og duoer som Time Warp, Window Fallers, AstroTourists og sist, men ikke minst makkaaspirantgruppa Bromstad Billionaires. Altdette vakre utspeilet seg bare fra litt pess og helvete. For mer info, sjekk www.facebook.com/badspit

https://www.facebook.com/armageddishfetish.

BadSpit har oppgjennom årene kommet ut med blant annet disse albumene: Rom 101: Cassandra Syndrom, Bio-Circuits – Robosapiens og Arkana, hvor sistnevnte kan kjøpes på iTunes.Sjekk også ut “Loop Echo / Stillborn”, “Grotesk” som er ihjælspilt på youtube.

X