5 i bag’en – Mattis With (Lot Lot)

1. Larry Heard – “25 Years From Alpha” (Alleviated Records/Black Market Records)

Retro futurisme, elektro og italo forent i Mr. Heard’s 15minutters synth-epos. Larry Heard er en av mine absolutte favorittprodusenter period,og kanskje en av housemusikkens viktigste.

2. Hunee – “Leaf For Hand In Hand” (Ostgut Ton)

Ekstrem maksimalisme fra den Berlin-baserte produsenten Hunee,lag på lag på lag med synth over synth. Blåste taket av Blå tidligere i år ogvi ser frem til han spiller i spann med studiokamerat Telephones og Chmmr påLot Lot’s Øyanatt-fredag.

3. Actress – Hubble (Honest Jon’s)

Åpningssporet på Actress Splaszhplate. Fortjent kåret til fjorårets beste skive av The Wire, et elektroniskepos som låner fra både dirty south, klassisk minimalisme og mørk Detroit-elektro.Sømløst sydd sammen i ett røykfyllt lite studio i Øst-London. Årets bestekonsert på Sonar. Spiller Fredag 12. August på Dattera.

4. Chmmr -» The Updated & Expanded Tenth Anniversary Edition» (Relish Recordings)

Tittelsporet fra Even Brenden akaChmmr’s siste ep. Melodisk familiært og samtidig helt farout. Lyden av90tallets rnb sendt gjennom et støvete varehus på Hønefoss

5. John Talabot – Lamento (Young Turks)

Slow burner fra den hittil mestkjente produsenten rundt den lille Hivern labelet i Barcelona. Vocal chops og latinamerikanskerytmer møtes i en settåpner spilt i hjel av James Holden og Jamie xx.

X