Ukas mixtape: Telephones

For de som ikke vet, gi oss litt info om hvem Telephones er?

Det høres kanskje ikke slik ut men Telephones er altså bare en person, Henning Severud heter jeg, er 27 år og av Bergen-og-omegn herkomst. Jeg produserer musikk, spiller plater og er en ganske midt-på-treet multiinstrumentalist som spiller det jeg kommer over av instrumenter. Musikken har utgangspunkt i disko og house men jeg prøver å ha et åpent sinn der jeg kan putte inn masse annet jeg også liker – italo, postpunk, funk, new wave, afrogreier, åttitallspop eller tropiske rytmer. Perkusjonsensemble fra Tahiti eller 808-trommesolo? Ett fett så lenge det låter rett – eller kanskje helst litt galt, egentlig.

Har ikke gitt ut stort enda pga. tidsklemma men har rukket å bidra på Untz Untz sin første 12″ EP og gjort en remiks for Diamond Vampires 12″ på greske Amateur Recordings. Det er også en Telephones 12″ på Full Pupp på vei som er ferdig, men har ingen anelse når den kommer ut. Ellers er egentlig alt dette litt halv-gammelt og jeg har en drøss med nye ting jeg jobber med. Nå har jeg tatt meg et pauseår fra jobb, så forhåpentligvis blir det et produktivt år der jeg får ferdig masse.

Hvor lenge har du DJet?

Jeg har vel holdt på i ca 10 år nå. Brukte å henge i Mikal Telle sin platebutikk, Nöstekollektivet, etter skolen og fikk spille litt på noen kvelder sjappen hadde på Agora i Bergen. Stor stas og min eneste sjanse til å oppleve god klubbmusikk siden jeg ellers var for ung til å komme inn. Fikk min første ordentlige spillejobb der som oppvarming for Bjørn Torske da han slapp «Trøbbel»-albumet sitt, var vel på Elektra-klubben til Asel og Thomas Urv 2001, om jeg ikke husker feil. Jeg brukte å kalle meg Dureves før i tiden, men da jeg i 2006 hadde lyst å starte litt på nytt med egne produksjoner kom Telephones-navnet. Jeg har nettopp startet å gjøre live-sett også, da har jeg med meg mine kompiser Even Brenden (Chmmr) og Richard Nystad (fra Dominic), men Telephones er altså strengt tatt kun meg.

I Bergen regner det jo mer enn i Ålesund, og det må være enorme mengder, for jeg flyttet til Oslo nesten 100% pga drittvær. Muligheter for at du kommer over fjellet til go-byen eller liker du deg så godt det våte miljøet? :)

Hehe. Nå har jeg stort sett bodd i Trondheim de siste syv årene, men det er ikke umulig det blir en liten Osloperiode en eller annen gang. Jeg har nettopp flyttet til Berlin og kommer til å bli der i alle fall et år så får vi se. Oslo er ikke dumt men jeg er helt klart mest gira på å ende opp i Bergen til slutt. Det er den norske byen jeg finner er mest inspirerende, åpensinnet og fin å bo i – akkurat stor nok til at det er et bra kulturelt mangfold, samtidig som den er liten nok til at det er et hyggelig og avslappet miljø. Folk er kule med hverandre og miljøene er ikke like polarisert som i andre norske byer. Så får man heller sporte paraply eller sydvest. Det å skulle være så forbaska tørr hele tiden er ikke det viktigste her i livet.

Nok tull ifra min side… Hvem inspirerer deg for tiden?

I tillegg til alt nytt som stadig dukker opp og er inspirerende er noen stayers Yellow Magic Orchestra for galskapen, Lil Louis for drivet, Claudio Simonetti for estetikken og produksjonen, DJ Harvey for verdens beste attitude, Liquid Liquid for perkusjonsfetish-stimuli og Sal P derfra som er en fet DJ, Idjut Boys for å ha vært helter fra jeg starta, Gavin Russom for friheten og håret, Tom Zé for holdningen, Jorge Ben for orkestrering og komposisjon, Pierre Schaeffer for musique concrète og Tony Wilson for hele Factory sin backkatalog. Tim Sweeney og Beats In Space er også en veldig bra input. Jeg skal faktisk spille live for første gang i Bergen rett før ham under avslutningskvelden på EKKO-festivalen i Bergen – gleder meg veldig til det!

Er åpenbart glad i blandingsprodukter, og de må gjerne inneholde spor av kokosnøtter. Finner også mye inspirasjon i Cosmic-sjangeren, i den grad man kan kalle det en sjanger, og tilnærmingen til f.eks Beppe Loda og Daniele Baldelli. Ellers er jeg også glad i å grave i kålrockens korridorer, så det skal bli fett å høste plater og inspirasjon på det tyske bruktmarkedet fremover.

Må også nevne at det er veldig kult og inspirerende å se hva osloscenen har fått til de siste årene med Prinsen, Todd Terje, Lindstrøm, Luna Flicks, Diskjokke og hele sulamitten. På labelsiden er jeg veldig glad i en del av det som har kommet de siste årene på Permanent Vacation, RVNG, International Feel, Popular Peoples Front, Italians Do It Better, DFA, Clone og Thisisnotanexit.

Du skal spille under Øya. Hva kan Oslo forvente?

Jeg DJ´er onsdag på Øyanatt sammen med DJ Tenol, da under tohodet-troll-navnet Tenolophones, før og etter Caribou på Blå. Vi har en sporadisk og løs klubb på Landmark i Bergen som heter Different Not Different, noe som skal være et slags fristed der vi kan spille alt som er litt på siden av det vi vanligvis spiller og som kanskje ikke helt passer inn i våre “vanlige” DJ-sett. Alt fra exotica, postpunk, synth, elektrisk indie og denslags til house. Så det burde passe kvelden ganske bra for de som er der for å se Caribou og vifte litt med stjerten.

Spiller også på Lot Lot Øyanatt på Dattera sammen med Chmmr på fredagen. Vi har spilt en god del sammen i Trondheim og hatt klubbkvelder på Brukbar og Supa. Da blir det hovedsaklig house og disko-orientert. Vi har egentlig litt forskjellig stil men veldig lik smak og tilnærming så det bruker alltid bli veldig gøy når vi spiller sammen.

Noen ord om mixtapen?

Det kjekkeste er jo selvfølgelig å ha med egne ting, edits og exclusives og sånt, men denne gangen gikk ikke det.. Alt utstyr, data og flyttelass står i Bergen mens jeg har loffet rundt i Berlin på jakt etter leilighet de siste ukene.. Heldigvis fikk jeg denne forespørselen akkurat mens jeg lånte kåken til Vinny Villbass, som til min store forlystelse hadde både decks og mixer stående i stuen. Jeg hadde med meg en platebag, så da kjøpte jeg noen kabler, fikk lasta ned et gratis tulleprogram til min åtte år gamle skilpadde av en laptop og klarte faktisk å få tatt opp noe. Er ganske eklektisk men oppsummerer egentlig ganske mye av det jeg liker og føler om dagen. Ingenting fancy, kun vinyl, ett take rett fra en litt snål mixer. Courtesy of casa del Villbass, 34 tyske varmegrader, baris og en sixpack :)

Genau!

X