Ukas mixtape: David Røsset

Hvem er du?

David Røsset a.k.a. Kadonkadow a.k.a. Donkadow a.k.a. Dick Tonic a.k.a. David Roxette a.k.a. Davidow a.k.a. eller Davidoff som Olle pleier å si. Jeg er 25 år, kommer fra Hamar, bor i Oslo, lager beats, er DJ, og dekker primærbehovene så godt det lar seg gjøre.

Du er jo en del av kollektivet Brokesteady, føler du at det er en fordel å være en del av et crew?

Klart det! Jeg hadde vel ligget 3-4 hundeår bak i tid om det ikke hadde vært for Brokesteady. Niels, Andrè og jeg har blitt så sammensveiset at vi nesten kunne delt underbukser. Niels kjente jeg fra før jeg flyttet til Oslo. Han likte meg ikke noe spes i starten. Han var større enn meg, ganske eplekjekk og lagde hip hop beats i Persona Non Grata. Han hatet på housen jeg lagde husker jeg.

Men det var jeg som begynte først å produsere. Tror jeg hadde trykket og lekt meg i Fasttracker i et par år før han i det hele tatt visste hva FT2 var, haha. Vi ble venner til slutt da. Andrè møtte jeg første gang for ca. 5 år siden i en bursdagsfest for Niels på et galleri på Grønland. Da hadde Andrè Sonic-hår, spilte RnB på klubber og scratchet i WOF Crew sammen med Blam, Plato og Benny Ill. Vi er og blir en merkelig pose drops, men faen så mye bra vi gjør om dagen. 

Hvem eller hva inspirerer deg mest om dagen?

Å få ferdig studioet vi har gått og snakket om i årevis. 

Ja, det svirrer rykter om at dere driver å bygger nytt studio? Fortell!

Joda, vi holder på å etablere et koselig Brokesteady studio. Fikk en kjip kløe på kroppen etter ha å isolert veggene med Glava. Fant ut at Rockwool ikke var fullt så hissig. Oppdaget også at jeg var veldig allergisk mot akryl. Men pytt pytt, man skal lide litt for resultatet, og det kommer til å bli veldig veldig fint! 

Og til slutt hva fikk deg til å begynne som DJ?

Jeg husker at da jeg var liten og bodde på Hvaler, fikk jeg av og til inn svensk P3 på radio. De pleide å sende en del fete DJ-set mens jeg bygde Lego. Jeg lot meg inspirere og ble helt rå på å beatmixe med kasettspillere i 12-13 års alderen. Jeg skal vise deg en dag. 

X