Lyd og bilde

Lydfilmens inntog på 1930-tallet var for musikerstanden hva subprimehar vært for dagens ferske trailerresiderende amerikanere. En snikende torpedo.Verst var det for pianistene, såklart – i forjettet tidobligatorisk i ethvert trekkfullt kinolokale# etter at verdenhadde sett og hørt The Jazz Singer i1927, overflødige og parkert samme sted som hele resten av depresjonen var påvei.De som har hatt gleden av å overvære stumfilmvisninger medegen, improviserende huspianist – svettende og høyst levende, noen skjøre kubikkmeterekte luft unna – vet at talkiens tumlende inntog ikke har vært en udelt,kunstnerisk erobring. Men la oss ikke være bakstreverske! La oss ganske enkeltglede oss over at noen […]

LES VIDERE GRATIS

Alt du må gjøre er å registrere deg. Det går raskt og koster ingenting.

Personvernserklæringen vår kan leses her.