England – USA på O’Reyllis

Kokende kjellervarme stoppet ikke en forventningsfull skare fotballsupportere av gamleskolen fra å stimle seg sammen for å overvære slaget mellom de gamle krigsrivalene fra Bunker Hill på O’Reilleys i Markveien.

Sted: O’Reilly’s Irish Pub
Når: 12. Juni 2010 
Hvem: England – USA
Resultat: 1-1
Øl: 58 kr
Attendance: 250 + 

I sterk kontrast til åpningskampen hvor 200 meksikanere vugget fra side til side i regnfokket som kasserte juletrær, høye på vannøl og vuvuzela, var dette kampen for “ekte” fotballfans. En rødhvit trøye her og der avslørte hvor brorparten av sympatien lå, men for det meste ble den flagget gjennom valg av øltemperatur og argumenter for/mot uttaket av Emil Heskey. Den irske puben på Løkka er åpenbart stedet for de noe mer dyptpløyende analyser enn i storskjermjungelen nærmere sentrum.

Kampen startet bra for Three Lions, med et flott mål i det fjerde minutt fra ambulerende kaptein  Steven Gerrard, og alt lå til rette for en jubelkveld i Dronningens navn.  Det skulle derimot ikke gå mer enn en liten omgang før drømmene igjen lå i grus. Om folk var skeptiske til valget av Heskey på topp, kan valget av West Hams Robert Green (66 innslupne mål sist sesong) som sisteskanse, best beskrives med Donald Duck-klassikeren@!!%. Rett før pause fikk han det for seg at ville vært ufint å ikke slippe skuddet fra London-nabo Clint Dempsey inn i mål, og med ett var meningshelvete løs blant de 250+ anglofile (inkludert undertegnede) gjestene. 500 sigaretter og ditto mange “…planløs fotball…”-diskusjoner senere samlet den ikke nå så blide publikumsmassen seg foran O’Reilleys 33 skjermer for andre omgang, men en kombinasjon av uutholdelig trykkokervarme og nettopp planløs fotball gjorde det hele til en heller slapp affære.  

De pseudofaglige fotballdiskusjonene var imidlertid proporsjonalt opphetede og for deg som elsker å høre sin egen (og 200 andres) stemme dissekere spillet like mye som du liker selve spillet, er utvilsomt O’Reilleys stedet. Et bugnende utvalg ølsorter og skjermer, gjør dette irske etablissementet til et naturlig valg (så fremt du er klar for å snakke engelsk i baren) og om de bare får skikk på ventilasjonsanlegget, skal du ikke se bort i fra at NATT&DAGs utsendte returnerer for å se England rote det bort i mellomspillet atter en gang.

X