Eating Tokyo

72 timer i Tokyo og 20 timer på fly. Natt&dag stunter enhelgetur til Tokyo for å dokumentere alt som blir spist. Den rimelig selvfølgeligekonklusjonen er: Japan kan lage mat, SAS kan det ikke.

Et mindboggling utvalgav farger, lukt og sjødyr som jeg heldigvis aldri vil vite navnet på gjør at Tokyoer for matvrak omtrent det samme som Disneyland er for femåringer påsukkersjokk. 

01.Starte på bånn: Flyet til Tokyo går ikke før ett så jeg rekker innom jobben og standard frokost først.
02.Grave seg nedover fra bånn. På vei til Tokyo serverer SAS middag. Ifølge vertinna var det kylling. Jeg er i tvil.
03.Bilder – hell no! Akkurat som at mye av maten i Tokyo blir vist frem med plastikkmat, er det behov for samme pedagogikk på brusautomaten…
04.Plastikkmat. Jepp – de finnes. Hva skal du med menyer – maten henger på veggen. (greit nok – jeg skjønner jo nada uansett)
05.Ordnung. Det virker som Japanere er smått autistiske på å få det meste presentert i rekkefølge og fargekoordinert. Dette er belgiske vafler btw.
06.Kinamat. Haifinnesuppe i annen etasje på Peninsula. Dette kom definitivt ikke ut av en boks kattemat og sursøt saus.
07.Fiskemarked. Opp klokken 5 – jetlag er av og til praktisk… Udyret fra Creature from the Black Lagoon ble faktisk slaktet og solgt her i 1955.
08.Frokostsushi. Servert på fiskemarkedet – ferskere blir det faktisk ikke.
09.Nirvana. Supersushi til lunsj. Gjemt bak dette forhenget er en av Tokyos (og da sannsynligvis verdens) beste sushirestauranter.
10.Restaurantsubstitutt. Skulle egentlig spist på noe fancy schmancy, men etter to enorme sushi måtte jeg melde pass. Vurderte plastikkmat i stedet.
11.Freshnessburger. Havnet på hotellrommet med takeaway i stedet – god den også – og sunn antar jeg. Den het jo tross alt freshnessburger.
12.Noodler. Saba Miso med verdens aller største tempura-reke. Utrolig godt, men avsindig mye slurping involvert. Litt forstyrrende det der.
13.Dessert. Riskaker ser ut til å være en gjenganger – klarer ikke helt å forstå fascinajonen.
14.Tursitfelle. Denne restauranten skulle visstnok servere tradisjonell japansk husmannskost.
15.Grilla fisk. Selv om det var mye truster der så var maten god. Ikke noe fancy – dette er restene av fisk grilla på spyd.
16.OMG SUSHI. Bare en fisk om gangen. Se på den, nyt synet. Dette er den dyreste 10-grams skiva av fisk du noensinne kommer til å se. Jeg lover!
17.Snacks. Selv om misjonen var å spise så blir det voldsomt mye tråkking. Litt påfyll er påkrevet.
18.Rituelt. Middag på en klassisk japansk restaurant – presentasjonen kan ikke overdrives.
19.Piggsvinfisk. Verdens gifigeste fisk – kjøtt og blåsebelg. Lever ennå.
20.Mer Piggsvin, Google er ikke din venn. Milt eller “blowfish sperm sacs”. Jaja – ganske godt det og.
21.Back to reality. SAS sørger for å få deg ned på jorda i løpet av no time.
X