Bergensprisen 2008: Årets up ‘n’ coming band

Empty bottle broken hearts

Dette kompromissløse honkytonk-orkesteret har gradvis anskaffet seg en meget respektabel fanskare gjennomåret som gikk, og var et av de mest omtalte bandene etter Dugnaden på Verftet iseptember. “Stone Cold Mountain”-syvtommeren gikk unna som varmt hvetebrød, ogi den grad vi faktisk husker noe av releasekonserten kan vi underskrive på atEmpty Bottles leverer varene live.Titanofestivalen eller Øyafestivalen? EBBHkan eie begge festivalene. Lett.

Fjorden Baby

2008 ble året der Loddefjord-lingosnek seg inn i dagligtalen til ikke bare bergensere, men også folk i landetellers. Ingen liten prestasjon av et band som kun de spesielt interessertehadde hørt (om) for kun et års tid siden. Guttenes selvtitulerte debutalbum merenn innfridde forventningene våre, og legger vi til de mange ellevillekonsertene Fjorden leverte gjennom året, er nominasjonen åpenbar. Fjorden Baby=Oppsig.

John Olav Nilsen og Gjengen

John Olav Nilsen og hans gjeng harblitt konsertfavoritter gjennom året med sin lett punkete gatepoesi.Gjengenfremfører pop med en innlevelse og et kaliber vi tradisjonelt sett ikke harvært bortskjemt med her i Bergen – eller i landet forøvrig, og det er megettilfredsstillende å konstatere at word-of-mouth-dyrkingen nå har begynt å bærefrukter ut over bygrensen. Platen kommer i løpet av året, og basert på det vihar hørt av låtene snakker vi her om en fremtidig klassiker. John Olav Nilsenog Gjengen er herved nominert som årets up n’ coming band.

Razika

Marie, Marie, Maria og Embla harblitt godt kjent i det bergenske musikkmiljøet iløpet av 2008. I oktober slappde sin første EP. Tidligere i 2008 var de med på Mikal Telle og Erlend Øye sinOpplett plate. Rask og energisk rock på norsk og engelsk, bøtter av sjarm ogstå på live opptredener er synonymt med Razika. I 2007 var det Lyd som var”jentebandet”, i 2008 var det Razika. Engasjerte jenter som vi definitivt menerhar en fin fin fremtid i norsk musikk. “Fitte satan anarkikommandooooo!!!”

The New Wine

Av de nominerte i denne kategorien ervel kanskje The New Wine blitt de mest kjente nasjonalt. Geir, Johan, Adrian ogStian har på meget kort tid spilt mye, både i inn- og utland. Dansbar musikkmed bred appell, Erlend Øye og Mikal Telle i ryggen og en god dose talent harfungert som bare juling. Fra midten av mars til slutten av april har de enimponerende rundtur foran seg. NYC, SXSW, Tyskland, Belgia, Frankriket,England, Danmark. Definitivt verdt en nominasjon.&nbsp#

X