Byens beste julemat

Det er muligens ikke de billigste i byen – men de er sannsynligvis best. Husk å bestille allerede nå, hvis du skal ha svigers på besøk.

RIBBA OG MEDISTERDEIGEN

Strøm-Larsen, Vogtsgate 53, Tel: 22 09 31 80

Byens beste og muligens eneste slakter. Og er du lei av juleribba, kan du kjøpe alt mulig annet her også. Prøvd bjørn? Få slutt på maset, spis Ole Brumm du også.

TORSK

Erling Moe, Youngstorget 2, Tel: 22 42 71 01

God gammel butikk, med eget lite bur for å ta i mot penger. Viktig at julehøytidsfôret ikke blir skitnet til av penger. Ferskeste fisken i byen.

PINNEKJØTTET

Fenaknoken, Tordenskioldsgate 12, Tel: 22 42 34 57

For dere vestlendinger som ikke klarer å komme dere tilbake over fjellet, er Fenaknoken redningen. Forskjellige varianter og greier. Dessuten har de god rakfisk, for de som mener at det ikke blir jul før råtnende fisk kommer på bordet.

(SMÅ)KAKER

Bondens Marked, 6., 13. og 20. desember i Vibes gate.

Du vil gjerne at det skal se hjemmelaget ut, og smake noe annet enn fabrikkbakerens One Deig Fits All Kakes. Løsningen er bondens marked. Et eller annet sted har det stått et skaut og tørkle og bakt kun for deg.

SJOKOLADE

Sjokoladebiten, Fauchaldsgate 11, Tel: 21 66 78 76

Det blir ikke jul uten at det kommer eksklusiv sjokolade til Cognacen, og Kong Haakon er ikke hva det en gang var. Alternativt kan du gjemme den under ribbefettet i kjøleskapet og spise den alene på sofaen 1. dag.

X