Merkverdig høst

Høstener jo den kjipeste årstiden. By far. Slik jeg ser det er det bare to sider vedhøsten å bli glad av. Det ene fine med høsten er de to-tre dagene du gårgjennom parken og blir litt kost på av helt tørr vind, og alt rundt deg er heltROGGBIF minus BIF. Altså bare ROGG. Det andre fine er høstklær. Selv om det erdårlig vær (ikke hør hva morra di sier) er det nye, varme og gode klær ibutikkene. Og her kommer en litt alfabetisk oversikt over Bergens butikkers nyemerker i høst.

Folkekjære Companys kjører videre pånoe-for-enhver-strategien frem til de skifter navn til Retro på nyåret. Nytt avhøsten er jakker fra Canada Goosesom ifølge diverse moteforumer er UUT!!!1 men som unektelig er noe av detvarmeste du finner av vinterjakker. I tillegg har de fått inn fottøy for gutterfra Creative Recreation og klær fraMatiniques hippere undermerke MatiniqueBlue Label. For jenter har de fått inn franske Paul&Joes billigere linje Paul&Joe Sister og American Vintage.

Lot333s nyeste hengere henger SNS Herning, et nylig gjenfødt danskmerke som vever gensere av den fineste ull til både gamle fiskere så vel somtil de litt yngre som fisker litt mindre. Og jakker fra Penfield har de også fått inn, og danske Soulland og. Jenter og kvinner kan rope et lite hurra! for atLot333 fra i høst av fører pene (hun var modell før) Stine Goyas enda penere jakker, topper og kjoler som eneste butikki Bergen. Mye dansk, mye bra, altså.

Nova har en liten men hyggelignyhet i høst. Ut ryker WonHundred, mens svenske Hope får den plassen i stedet. Nova har tatt inn en fin blanding avstøv- og skoletter, vesker, jakker og kjoler.

Dersomdu som jeg drømmer om James Dean, ogaller mest jakken hans, blir du lykkelig hvis du stikker innom Pepper i høst. Baracuta står bak den originale Catalina-jakken, og Pepper har tattinn klassikeren i blå, beige og sort.

Scabals jenteavdeling satser friskt på noen såsprikende merker som Blugirl(italienske Blumarines linje for yngre kvinner), småeksentriske Galliano og mer hippe Mats Nørgaard. Gutteavdelingen (Monsieur Scabal) satser derimot på littstødigere saker. Det går i eksklusive jeans fra Prps hvis bomull er dyrket på Afrikas øde sletter hvorpå sendt tilunike vevere i Japanens land.&nbsp# Andrenyheter er Zu (jeans og skjorter) ogThe Cashmere Collection (gensere iden mykeste kasjmir).

Tilsammans i Kong Oscarsgate satserhøyest på accessoir-fronten i høst, med slips og mansjettknapper fra engelske Sax Design, skinnhansker fra Gaucho, og billige benklær av den mykesorten fra Topeco. To klesmerker harde også tatt inn, Esenz og Lavand(kjoler) og plagg for begge kjønn av Oslojenta C.Øberg.

Vincci ble kjøpt opp av Geddon for en tid tilbake. Første vi har merket til det er ankomsten av DSquared2 og Alexander McQueen. Dyre og tunge merker som gir en liten pekepinn på at noe større er i gjerdet.

Ogsist, men ikke minst kan gode gamle Twistedby på nyheter som YMC (fine rutetegensere og skjorter), Stockholmsbaserte Vasumaog Andersen & Lauth (islandsk!)for menn, danske Froks for dembegge, og, for jenter, fantastiske VivienneWestwood.

Puh.

X