The Five Percent Community

b
a

Vi mottar stadig mail fra Thon, Notar Eiendom og diverse freelance eiendomsmeklere. De er alle enige om én ting. At vi skriver for lite om Grønland. Og det har vi tenkt til å gjøre noe med, leseren har tross alt alltid rett. Sammen med den nye økonomien, oppussingshælvetet, bikkjeboomen og den nye folkesykdommen ME, har vi gjentatte ganger fått høre om et område i vekst.

Grønland. Et konstantinopel for den boligkåte middelklassen hvis studielån betaler for boliglånet som til slutt kjøper opp forbrukslånet til en dyr designersofa plassert to meter unna det nyoppussede kjøkkenet. Alt for å ikke fortelle verden hva du faktisk driver med# Spise, drite, jobbe, sove, våkne og sove igjen. Men det skjer egentlig mer på Grønland enn som så. Vi har foretatt et nøye feltstudium for å gi deg all den kunnskapen du trenger for å overleve i jungelen av eksotisk junk food, nybakte foreldre, hippe studenter, stoffbutikker, basarer, skraphandlere og fruktbutikker. Her er ti korte forklaringer på ting du kanskje lurte på om Grønland#
1. Oslo Mekk, eller Oslo Mekaniske Verksted som det egentlig heter ble starta opp av Palace Grill-gutta da de trakk seg østover. I over tre år har de servert kåte alenemødre i en hyggelig atmosfære. Du kan til og med kjøpe deg sushi på Le Meo Sushi tvers over gata, og spise den på Mekken. Alenemødre + sushi = knurregaranti.
2. Hu dama i midten av 30-åra som står på gatehjørnet og henger, iført SATS-trøye og slitte jeans henger egentlig ikke. Hun spaner. Så tråkk forsiktig, evt. slå an en lang og kjedelig prat om været, mens kollegaene dine gjør ferdig jobben.
3. De store høye blokkene helt på toppen av Åkerbergveien kalles for homoblokkene, hvorfor vet vi ikke, sikkert mange homser som bor der. 4. I helgene arrangeres det et slags marked ved Vaterlandsbrua. Der kan du kjøpe alt fra stjålne klær til stjålne mobildeksler. Og det er en gylden mulighet til å kjøpe tilbake TVen du ble frastjålet forrige uke.
5. Makkaspray er det samme som pepperspray, som igjen er ganske udugelig om du har planer om å ferdes ofte på Grønland. Lag et budsjett, multiplisér prisen av en boks makkaspray med antall bokser du kommer til å kjøpe, og du vil fort finne ut at du like gjerne kan kjøpe deg en liten og nett pistol under disk. På videokiosken i Jens Bjelkesgt.
6. Hvis du går rundt å lurer på hva Frogner Fitter handler om, kan jeg fortelle deg at det er det motsatte av kattemennene. Og om du syntes rusen av kaustisk soda var litt gjerrig, men også litt fett?, kommer du til å elske khat. Kvistene må tygges hele tiden for å beholde rusen, her er det ikke plass til noen pauser. Khaten kan kjøpes fra kjekke menn i dress sittende i varebiler, hver tredje time på baksiden av Grønland basar, det øverste kontoret i bygningen til Kontorrekvisita AS, eller i det lille røde huset. Det var tre topp utsalgssteder, alt du trenger nå er en pose fra storcash og en tolk.
7. Fretex er en rekke brukttøysforretninger fordelt på forskjellige områder i Norge. På Grønland kaller de den bare for klesbutikken. Og er den aller beste av sitt slag i Norge. Det er ingen andre steder du kan finne like mange Dior-skjorter for 125,-. Ikke rart kattemennene ser så bra ut.
8. Selv om alt ser ut til å gå fort på Grønland, går det egentlig veldig sakte. Du bare lar deg lure av all støyen. På Evita kan du se livet passere sakte i alle farger, former, fasonger. Om du skal flotte deg skikkelig anbefaler vi en frappé med kokossmak.
9. Lompa ble for en kort tid tilbake pusset opp for 20 mill. Og har med det gitt den gamle skolen av slitne alkoholikere en mye hyggeligere tilværelse. Men det er bare på hverdager. I helgene kan du henge med alle de som hang på Hell’s Kitchen for 2 år siden. Også kan du spise heftige smørbrød på formiddagen. 10. Dixie Chicken. R.I.P

Grønland kan oppleves hver dag hele uka bak Oslo Plaza.