Her er «den» (musikken som er Best Akkurat Nå)

Black midi, Stainwasher, Petal Supply, B-Boy Myhre og Hilma Nikolaisen har laget den beste musikken denne uka.

b
a

Deilig er ny musikk, prektig er NATT&DAGs Best Akkurat Nå-spilleliste.

Følg den, hør på den og les om låtene!

black midi – John L

Nåtidens mest særegne rockeband er tilbake med frenetiske strykere, annonsering av et nytt album ved navn Cavalcade, og en ny singel ved navn «John L». Det følger dessuten med en storslagen musikalliknende musikkvideo, laget av koreografen bak Gaspar Noés Climax, Nina McNeely. Frontmann Geordie Greep har forklart at målet med det nye albumet blir å skape noe «as dramatic and as exciting as possible», så det er bare å glede seg.

LES OGSÅ: NATT&DAG møter Black Midi på Øyafestivalen

Stainwasher – Pretend

Ukas mest gotiske. Svenske Stainwasher har på den siste EPen sin skrudd opp romklangen til 11, og med et lumsk dark ambient-riff er det ikke lange veien til 90-tallets Swans eller nåtidens Nicole Dollanganger. Det er ingen skam å gi opp, og du kan like så godt gjøre det til akkurat denne låta.

Petal Supply, himera, umru – 1

Arven etter SOPHIE manifesterer seg i mye, men kanskje spesielt i artister som kanadiske Petal Supply. Og spesielt denne singelen, som er produsert av Best Akkurat Nå-favoritt Himera (hen var nok av de som var aller tristest over artistens nylige bortgang – i alle fall ut i fra Spotify- og Instagram-aktivitet å dømme). Også 11 minutter lang, da! Her får de mange ideene plass til å utvikle seg, og går gjennom en rekke variasjoner av trance-tropene vi har lært oss å elske så høyt de siste årene. God neo-trance pleier uansett å være sånn at man ikke vil den skal stoppe.

Umru har i tillegg vært med på en annen nydelig låt som ble sluppet denne uka, som også ligger i lista  :-)

LES OGSÅ: Søndag Summarum: «Kjære Oslo»-kronikken, Konspi-Cola, AstraZeneca, russisk propaganda og Såpen Som Gir Godfølelsen